HPE и Siemens ще развиват дигиталните предприятия

Съвместни решения на HPE и Siemens ще дадат тласък на промишления „интернет на нещата“

Технологичните гиганти Hewlett Packard Enterprise (HPE) и Siemens обявиха партньорство за развитие на промишления интернет на нещата (IoT). Двете компании вярват, че техните продукти ще помогнат на клиентите при изграждане на надеждни и сигурни мрежи за предаване на данни, които обезпечават работата на оборудването.

Като резултат от партньорството, клиентите ще получат съвместни решения – от ниво на производство до корпоративни среди, базирани на знанията и опита на Siemens и компанията Aruba, която е част от HPE, гласи официалното съобщение.

Съвместните решения ще включват жични и безжични мрежови технологии и съпътстващ софтуер, с възможност за реализиране по няколко канала, вкл. чрез партньори на двете компании с пряк достъп до техните специалисти по проектиране и поддръжка.

Партньорството между Siemens и Aruba се явява важна стъпка по пътя към разширяване на вече съществуващото портфолио от решения за промишлени мрежи и изграждане на дигитално предприятие, предвид ИТ възможностите на Aruba, коментират от немския концерн.

Коментар