TendaEye показва видео от дома във всеки момент

Мобилното приложение TendaEye показва ясна картина от дома, уловена от камерата Tenda 50+

Достъпните технологични решения направиха видеонаблюдението на дома и офиса елементарно занимание дори и за неопитни потребители. Разбира се, сигурността не се изчерпва и гарантира с една IP камера и смартфон приложение, но във всички случаи подобно семпло решение ще даде повече спокойствие и възможности за реакция на собствениците при нежелани инциденти.

Наскоро ви представихме компактната и функционална IP камера за видеонаблюдение Tenda C50+ (IP камера Tenda C50+ пази дома и офиса – денем и нощем), достъпна на българския пазар за около 140 лв., а сега ще се спрем по-подробно на придружаващото я мобилно приложение TendaEye – комбинацията от двете ще ви даде картина от дома или офиса по всяко време, независимо къде се намирате.

IP камерата Tenda C50+ следи зорко случващото се в повереното й за охрана помещение

Инсталиране и настройка

За да използвате пълноценно IP камерата, трябва да си свалите и настроите безплатното мобилно приложение TendaEye от Google Play за Android смартфони или от Apple App Store за iPhone – като го потърсите директно в един от двата онлайн магазина или просто сканирате QR кода на приложението от включената в комплекта на камерата документация, за да го изтеглите.

Следващата стъпка е да включите към захранването IP камерата и да изчакате няколко секунди, докато устройството се приведе в готовност, за което самото то ще ви информира с глас, че очаква Wi-Fi конфигуриране. Тогава пускате вече сваленото приложение TendaEye, добавяте ново устройство и въвеждате паролата за достъп до домашния Wi-Fi рутер, за да се закачи камерата към него. Ако процедурата мине успешно, камерата ще ви съобщи, че е свързана към Wi-Fi.

В случай, че този първи опит не се увенчае с успех, можете да инициализирате камерата до първоначалните настройки, като натиснете за поне две секунди бутона Reset, разположен на задната страна на устройството, и да повторите процедурата. За улеснение на потребителите, в мобилното приложение е налична подробна помощна информация.

Ето няколко полезни възможности, които получавате от комбинацията Tenda C50+ и мобилно приложение TendaEye:

Видеонаблюдение в реално време

Веднъж свързана успешно към Wi-Fi, камерата е готова да предава видео на живо към смартфона ви от повереното й за охрана помещение. На екрана на мобилното приложение ще видите прозорче с видео, което просто трябва да пуснете, за да започнете да приемате картина в реално време от дома или офиса с резолюция HD. Можете, разбира се, да записвате всичко на SD карта, която се поставя в камерата.

Директно от смартфона можете да правите ключови настройки на камерата – например, да фиксирате позицията й, да я въртите хоризонтално и вертикално съответно на 355 градуса и 120 градуса за пълен обхват на помещението, да обръщате перспективата, да направите момента снимка, да записвате или да инициирате разговор с вашите близки в дома през микрофона и говорителя на C50+.

Аларма при проникване

Една от основните функции на системите за видеонаблюдение е да алармират незабавно при опит за проникване в помещенията. C50+ се справя перфектно с тази задача – камерата на Tenda засича движение и изпраща незабавна аларма към смартфона на потребителя, като същевременно прави момента снимка („снапшот“) на ситуацията.

Нещо повече, камерата може да „пищи“ сравнително силно, ако сте задали тази опция в настройките, и така да смути нашествениците. На смартфона си пък можете да зададете известяване, придружено със звук и вибрация, за да не пропуснете алармата. Всички „снапшоти“ са лесно достъпни за разглеждане от мобилното приложение.

Нощно виждане

Tenda C50+ си върши съвестно работата не само през деня, когато има светлина, но и нощем – и изобщо в тъмни помещения, независимо по кое време на денонощието. Камерата разполага с инфрачервено зрение и предлага доста ясна картина в обхват до 10 метра около себе си. Несъмнено, тази функция е много полезна за нощно наблюдение и в тъмни помещения като складове, тавани, мазета и др.

Видеоконференция

Не на последно място, Tenda C50+ е инструмент за видеоконферентни разговори. Камерата разполага с вградени микрофон и говорител, които в допълнение със способността й да предава видео в реално време, правят възможни конферентните разговори с близките в дома. Микрофонът на камерата се включва с натискане на иконка в мобилното приложение за иницииране на разговор.

TendaEye е дружелюбно приложение с интуитивен и лесен за усвояване потребителски интерфейс. На практика, с тази мобилна апликация можете да контролирате напълно функциите и поведението на камерата – отдалечено, през смартфона, така че да настроите C50+ да работи според предпочитанията ви.

Даунлоуд: TendaEye за Android, TendaEye за iOS

Коментар