Соларен хендсфри за безопасно шофиране

Производителят на компютърни аксесоари и външен сторидж Prestigio даде старт на поредния продукт от своята гама електронни устройства за автомобилисти. Новият соларен Bluetooth хендсфри освен свободата за удобни комуникации при шофиране дава и свобода от кабелите със своите слънчеви батерии.
Устройството използва технология Bluetooth 2.1 за разговори в колата, без да се ангажират ръцете. За прекарващите повече време зад волана то носи допълнителна полза от намаляване на влиянието, макар и с малка мощност, на излъчванията от мобилния телефон.
Prestigio Bluetooth хендсфри може да се зарежда през соларните клетки. Това носи независимост от енергийни източници и от кабели по време на път. Устройството добавя до 15 допълнителни часове за разговор и до 500 часа стендбай, по данни на производителя. Соларният хендсфри лесно се закрепя на предното стъкло, където се зарежда.
Първите бройки Prestigio Bluetooth хендсфри са вече на склад в дистрибутора АСБИС, съобщи Катя Пенова, продуктов мениджър на Prestigio. Като предимства на продукта тя изтъкна качественият звук, дизайнът в гланцово черно и сребристо и лесното използване.
Устройстото е особено подходящо за дамите шофьори, които не желаят да се борят с кабели.

Коментар