Windows 10 се сдоби с поддръжка на ARM64

Версията на Windows 10 за ARM процесори получи най-накрая обещаната поддръжка на ARM64 приложения. Съответният SDK вече е достъпен за разработчиците, съобщи блогът на Windows.

Операционната система Windows 10, използвана в ноутбуци на база ARM процесори, има редица ограничения. В частност, досега липсваше поддръжка на ARM64 приложения, т.е. на 64-битов софтуер за ARM процесори.

През април т.г. се появиха информации, че ARM64 поддръжката в Windows 10 ще стане факт след един месец, но това не се случи. Едва сега Microsoft осигури очакваната функционалност за разработчиците.

С официалното пускане на Visual Studio 15.9, разработчиците получиха SDK за създаване на ARM64 приложения, а магазинът Microsoft Store започна да приема заявки за публикуване на подобни програми.

Не се очаква обаче това да раздвижи сериозно продажбите на компютри в сегмента Windows 10/ARM, тъй като основният проблем при тях е ниската производителност. Дори процесорът Snapdragon 850 не промени особено ситуацията.

Коментари по темата: „Windows 10 се сдоби с поддръжка на ARM64”

добавете коментар...

  1. Saevar

    “Не се очаква обаче това да раздвижи сериозно продажбите на компютри в сегмента Windows 10/ARM, тъй като основният проблем при тях е ниската производителност”

    добре де, аз от няколко години ползвам Распбиан, първоначално със GUI после без, е няма проблеми с производителността, направил съм си sync между моя тел, и на жената, ДНС сървър, ВПН сървър, Уеб сървър, СФТП сървър, личен чат, Уеб файл мениджър и работи вече няколко години, та кое немогат да направят тея от М$, ама писна ми от тази компания, поне да я закрият всичко половинчато при тях….

Коментар