Виваком обяви печалба за деветмесечието

Виваком отчете ръстове на приходите и печалбата за първите девет месеца на 2018 г. (източник: Виваком)

Виваком обяви 5,3% ръст на приходите си за първите девет месеца, спрямо същия период на миналата година. Печалбата на телекома се е увеличила с 6,7% за отчетния период.

Постъпленията на Виваком за периода януари-септември 2018 г. възлизат на 697,4 млн. лв., което е увеличение с 35,4 млн. лв. на годишна база. Компанията постига ръст и в коригираната EBITDA до 263,5 млн. лв. за деветмесечието.

Общият брой клиенти на мобилни услуги от Виваком е 3 075 000, което отрежда на телекома 30% пазарен дял. При фиксираните услуги, абонатите на широколентов интернет достигат половин милион в края на отчетния период, бележейки ръст от 7,7%.

Финансови показатели на Виваком за първите девет месеца на годината

Виваком отчита също ръст от 14,5% на потребителите на интерактивна телевизия (IPTV) през първите девет месеца, спрямо същия период на предходната година. Оптичната мрежа на телекома покрива към края на септември над 200 000 домакинства в общо 91 населени места.

Финансовият отчет на компанията набляга и на новите решения в областта на интернет на нещата (IoT), които вече са обединени в единна платформа Viva Smart – чрез нея телекомът ще предлага услуги в три направления: умен град, центрове за данни и умно образование.

Коментар