САЩ натискат и съюзниците да не купуват Huawei оборудване

Правителството на САЩ се опитва да убеди мрежовите оператори и доставчици на интернет в съюзническите държави да се откажат от телекомуникационното оборудване на китайската компания Huawei, съобщи Ройтерс.

Подобен ход цели да засили натиска над най-големия в света производител на телеком оборудване, който е под наблюдение от западните специални служби, заради подозрения за връзки с правителството на Китай и възможността неговото оборудване да се използва за шпионаж.

Според запознати, на които се позовава Уолстрийт Джърнъл, американски официални лица са се обърнали към правителствата на приятелски държави и шефове на телекоми, които използват оборудване на Huawei, за да ги предупредят за рисковете.

По-рано правителството на САЩ забрани на държавните структури в страната да използват устройства на Huawei и ZTE. От своя страна, Huawei отрича твърденията за участие в разузнавателни дейности в интерес на която и да да е държава.

Коментари по темата: „САЩ натискат и съюзниците да не купуват Huawei оборудване”

добавете коментар...

  1. Фофу

    Anonymous 25/11/2018 08:38 китайците нямат съюзници. Те се смятат за достатъчно силни и че могат да се самоподържат и освен арогантно не се държат по никакъв друг начин. Те вече се изживяват за следващият световен доминант.

    А този Saevar – ей как го разбира това международно положение. Такива прозрения … ако не беше той, никога никой не би се сетил.

  2. Димитър Иванов

    До Saevar -> 100% вярно!

  3. Anonymous

    Представям си какво ще стане ако Китай натисне съюзниците си да не купуват американско оборудване…

  4. Saevar

    да, нека купуват на Cisco продуктите за да може американците да си следят сами приятелите а не всичкото инфо да ходи при лошите китайци, в днешно време всичко е шпионаж аре събудете се, ако неискате да ви следят направете си сами, така правят китайците, вече и руснаците, предполагам Индия също ще премине на този принцип…

  5. ха

    Хубаво правят. Сега оборудването на Huawei ще стане още по-евтино и нормалните телекоми само ще намажат. Може дори цените за крайния потребител да свалят…

  6. Yo

    Когато думата “ирония” не е достатъчна.

  7. Anonymous

    Кофти е да си роб – ако не изпълняваш ще ти санкционират кинтите

Коментар