Печатът остава актуален и в новите дигитални времена

Работата с умни устройства става още по-удобна, тъй като елиминира нуждата от компютър за изпращане на документи за печат или сканиране

Над 1 милиард страници са отпечатани през приложението Brother iPrint&Scan от пускането му през 2011 г., съобщиха от японския производител. Това доказва, че в новите „дигитални“ времена печатът далеч не е излишна технология.

„Нашите данни ясно показват, че има силно търсене на печатни услуги, а все повече потребители предпочитат да печатат от своите смарт устройства“, коментира Ива Тотева, мениджър „Продажби и маркетинг“ в Brother България.

Все повече потребители използват приложението, за да печатат директно от своя мобилен телефон или таблет. Работата с умни устройства става още по-удобна и опростена, тъй като се елиминира нуждата от включване на компютър за изпращане на документа за печат или сканиране.

При пускане на приложението от японската компания през септември 2011 г., в световен мащаб са изпратени 371 225 страници за печат. Седем години по-късно тази цифра вече е над 30 милиона страници за същия месец, което само по себе си говори за нарастване на популярността на приложението.

Безплатното приложение на Brother позволява печат и сканиране с няколко прости стъпки

Неотдавна iPrint&Scan успя да премине впечатляващата стойност от 1 милиард отпечатани страници. Безплатното приложение на Brother е налично за Apple iPhone, Apple iPad, смартфони и таблети с Android и таблети Amazon Fire. То е свалено над 6 милиона пъти на устройства под управлението на Android и iOS.

iPrint&Scan е лесно и интуитивно за използване приложение:

  • Позволява печат и сканиране към устройства в локалната мрежа (LAN).
  • Предлага възможност за мобилен печат към устройства извън локалната мрежа (отдалечен печат) посредством услугата Google Cloud Print.

Процесът на печат на iPrint&Scan се състои в три прости стъпки: натискане на бутона „print”, избор на налично устройство за печат и задаване на желания документ за отпечатване.

Потребителите могат да използват iPrint&Scan за печат от или сканиране към различни облачни услуги за съхранение на данни като Dropbox, Evernote, Google Drive, OneDrive и Apple iCloud.

Сканирането е също толкова просто: потребителят избира опцията за сканиране, натиска бутона за споделяне или запис и избира локацията, където да се съхрани цифровия документ. Приложението предлага още опции за копиране и работа с факс.

Даунлоуд: Brother iPrint&Scan за Android; Brother iPrint&Scan за iOS

Коментар