Цената на бюджетния Model 3 все още е под себестойността

Компанията за електромобили Tesla подобрява показателите си, но все още обещаната цена от 35 000 долара на очаквания бюджетен Model 3 е под себестойността, съобщи electrеk.com, позовавайки се на изявление на Илон Мъск.

В момента Tesla има капацитет да произвежда по 1000 електромобила на денонощие, или 7000 за една седмица, какъвто беше първоначалният план на компанията.

Сега обаче на дневен ред е друга задача за екипа на Илон Мъск – не как да увеличи производството, а как да задържи постигнатите обеми. Ако по-рано компанията трябваше да преодолява ограничения капацитет на линиите за сглобяване, предизвикателство в момента е недостигът на определени части.

По-конкретно, Tesla се опитва да увеличи производството на каросерии, защото сегашният обем не е достатъчен. Втора ключова задача е да бъдат намалени производствените разходи.

В момента производството на бюджетния Model 3 би струвало на Tesla около 38 000 долара – или средно по 3,8 долара на всяка от 10-те хиляди уникални части и процеси. Така че, за да постигнат обещаната цена от 35 000 долара, Илон Мъск и екипът му трябва да намерят начин да подобрят ефективността.

Коментари по темата: „Цената на бюджетния Model 3 все още е под себестойността”

добавете коментар...

  1. Калоян

    Хора, преди да пишете такива глупости проверявайте. В сайта на ‘Тесла’ лесно можете да проверите, че Модел 3 всъщност струва 42500 долата, но в САЩ има някакъв закон който подпомага закопуването на електромобили и за всеки Модел 3 страната плаща 7500 долара. Та не се безпокойте за Тесла, не губят пари!

Коментар