Synology Active Backup Suite – безплатен бекъп и възстановяване на корпоративни данни

Възстановяването на корпоративните данни отнема само минути със Synology Active Backup Suite

Най-добрата защита на данните в изпълненото с всевъзможни заплахи дигитално пространство е наличието на резервно копие. Това със сигурност не е новина за системните администратори, които трябва да решат въпроса по достатъчно надежден и ефективен начин. Всеки е бил свидетел на това как един или повече служители прекарват цял ден в безполезно лутане в офиса, защото дискът на компютъра им е изгорял или са станали жертва на вирусна атака.

Synology предлага решение, благодарение на което продуктивността в офиса вече няма да става жертва на непредвидени обстоятелства. Напълно безплатният софтуерен пакет Active Backup Suite работи с всички NAS модели на Synology с x86 процесор и поддържа бекъп на Windows, Mac, Office 365 и G Suite среди, както и на виртуални машини.

Предимствата на локалния бекъп

Много от фирмите, особено по-малките, разчитат на резервно копие на данните в облака, което им спестява ангажимента от поддръжка на локална инфраструктура и наемане на ИТ кадри. Макар и достъпно, подобно решение има сериозни недостатъци, свързани с наличния капацитет, сигурността и по-ниската скорост на възстановяване.

Комбинацията от Synology NAS сторидж и Active Backup Suite гарантира, че продуктивността в офиса няма да става жертва на непредвидени обстоятелства

Active Backup Suite използва локален сторидж, благодарение на което скоростта на възстановяване на цели PC-та, сървъри и виртуални машини може да бъде измерена в минути, а не в часове.

Друго сериозно предимство на пакета е поддръжката на Microsoft Office 365 и G Suite, така че създаването на резервни копия на данните на потребителите, включително имейли, контакти и календари става само с няколко отметки в настройките. Тази гъвкавост позволява възстановяване на данните буквално до момента на срив, което също пести огромен обем от време за обновяване и конфигуриране на работната среда на потребителя.

Добра новина за администраторите е опцията за самостоятелно възстановяване от страна на самите потребители (в случаите, когато не се възстановява и операционната система). Те имат възможност сами да намерят и изтеглят нужните файлове, които липсват или са били повредени.

Добавянето на машини, чиято информация трябва да се архивира, е много лесно посредством централизирания интерфейс. Практически не се налага физически достъп до тях за инсталиране на клиента, така че процесът може да се организира автоматизирано или в неработни часове.

Active Backup Suite предлага удобен интерфейс за мониторинг и автоматични аларми в случай на възникване на проблем с резервирането на данните. Така на системните администратори остава само да настроят системата и да се уверят в безпроблемната ѝ работа.

Пести място

В Active Backup Suite се използва стратегия за нарастващи бекъпи, т.е. архивира се само новата информация, което пести много място. Наред с това се използва и механизъм за глобално дедупликиране на ниво блок, който също сериозно намалява изискванията към наличното място за създаване на резервни копия и от там необходимите инвестиции в хардуер.

Подготвени дори за най-лошите сценарии

В крайно нежеланите ситуации, при които е нарушена работоспособността на някой от сървърите, решението на Synology отново може да предложи опции за бързо възстановяване. При софтуерен срив бързо може да бъде зареден цял имидж на операционната система. Дори сървърът да е в сервиз, поради настъпване на физическа повреда, неговият имидж може да работи под формата на виртуална машина на самия NAS и така да бъдат спестени сериозни загуби на цялата фирма.

Повече информация за решението можете да намерите тук: Active Backup Suite

NAS устройствата Synology се внасят и дистрибутират ексклузивно в България от ADSYS

Коментари по темата: „Synology Active Backup Suite – безплатен бекъп и възстановяване на корпоративни данни”

добавете коментар...

  1. Asen

    Ми не знам как ти звучи, ма при мен си бачка кат пушка 🙂

  2. Хмм

    Звучи ми по-скоро като Чайнологи актив бакдоор суийт.

Коментар