Ashampoo Backup Pro – за резервиране на важна информация

Ashampoo Backup Pro e полезно приложение за сигурен и бърз бекъп на файлове
(снимка: Ashampoo Backup Pro)

Работата с чувствителни данни изисква да бъдете предпазливи, тъй като вашите файлове могат да бъдат случайно загубени, а това може да се случи чрез токови удари, кражба на устройството или кибератаки.

За щастие в днешно време има голям избор от софтуерни продукти, които могат да бъдат полезни при предотвратяване на загуба на данни. Един от тези инструменти се нарича Ashampoo Backup Pro.

Изтеглянето на програмата и нейното интегриране в системата не представлява нищо сложно, така че дори и най-неопитните потребители няма да имат проблеми с това. Интерфейсът е минималистичен, удобен и разполага с голямо разнообразие от прости функции, което го прави достъпен за всеки.

екранна снимка: Ashampoo Backup Pro

Главният прозорец съдържа четири големи бутона, които са отговорни за създаване на планове за архивиране, възстановяване на файлове, управляване на плановете и преглеждане на отчетите от архивирането.

Интуитивният интерфейс, подобен на съветник, ще помогне за създаване на план за резервно съхранение. Всеки от прозорците, показани в рамките на съветника, предоставя удобни инструкции, така че процесът да протече възможно най-гладко.

Възможно е да изберете между архивиране на устройства, на цялата система или дялове от нея. Можете също да изберете селекция от елементи, като файлове, папки или настройки.



Имате на разположение обширен списък, чрез който може да изберете предпочитаното си местоположение за архивиране. Програмата поддържа няколко облачни хранилища – Dropbox, Google Drive, OneDrive, Strato HiDrive, MagentaCLOUD и др. Това ви дава възможност да създадете множество копия и да ги експортирате на различни места, като по този начин намалявате шансовете вашите файлове да бъдат изгубени.

Ashampoo Backup Pro може както да компресира, така и да криптира вашите данни. Компресирането а полезно, ако искате да запазите място на вашия носител за съхранение, а криптирането се препоръчва, ако искате да попречите на някой друг да имат достъп до вашето съдържание.

В случай, че искате да планирате автоматично архивиране, приложението е способно и на това. Просто трябва да изберете график, да определите предпочитаното от вас време и да натиснете бутона “Напред”.

екранна снимка: Ashampoo Backup Pro

След като архивирате файловете, програмата ви позволява да управлявате вашите планове, да ги променяте или изтривате в зависимост от ситуацията. Освен това имате полезен генератор за отчети от архивирането, където можете да видите подробна статистика за копията, които сте запазили.

В заключение, Ashampoo Backup Pro изглежда като наистина полезно приложение, което сигурно и бързо ще направи копие на всеки файл, устройство или система – нещо, от което всеки потребител би имал нужда.

Даунлоуд: Ashampoo Backup Pro

Мартин Банков

Мартин Банков

Коментар