PocketTube за Chrome – полезно разширение за YouTube канали

Плъгинът PocketTube улеснява използването на видео канали в браузъра Chrome
(екранна снимка: PocketTube за Chrome)

Видео порталът YouTube има огромно по обем съдържание и обикновено потребителите се абонират за избрани канали, които намират за най-интересни. Когато броят им стане голям, е лесно човек да се изгуби в следването им. Получаването на известия, когато някой публикува нов видеоклип, подпомага търсенето, но има и по-добри методи.

Уеб магазинът на Chrome включва множество разширения за подобряване на потребителското изживяване в YouTubе. Плъгинът PocketTube е сред най-популярните. Той категоризира абонаментите въз основа на теми, интегрира ги в главната страница и страничната лента и предлага някои други улеснения за потребителите.

Инсталирането на плъгина не отнема много време. След като добавите разширението към браузъра, ще видите нов раздел, наречен “Абонаментни групи” в страничната лента на YouTube. Кликването върху него ще ви позволи да създадете нови групи, както и да видите каналите, за които сте абонирани.

PocketTube позволява и допълнително персонализиране на видеоканалите
(екранна снимка: PocketTube за Chrome)

Създаването на една група става за няколко секунди. Изборът на предпочитани икони за персонализиране на групите обаче може да отнеме повече време. След като направите това, можете да отидете до раздела “Канали” и да започнете да категоризирате всичко в него. Процесът е прост и не би трябвало да представлява проблем за никого.

Освен че подрежда добре групите в страничната лента, разширението PocketTube позволява и допълнително персонализиране. Кликването върху иконата му ще отвори някои настройки, от които можете да се възползвате. Например, да скриете групираните канали, намиращи се в страничната лента, и да ги преместите директно на началната страница, където са препоръчителните клипове.

Разширението поддържа и функционалност за тагове. Въз основа на вашите групирани канали и генерираните тагове можете да гледате най-новите видеоклипове по определена тема от любимите ви ютюбъри.

Можете също така да накарате абонаментните групи да ви информират за всички нови видеоклипове директно от страничната лента чрез иконка: нейната поява не е натрапчива, но ако ви пречи, имате опция в настройките да я скриете.

В заключение, PocketTube за Chrome е доста полезно приложение за потребители, които имат склонност често да се губят в YouTube сърфирането.

Даунлоуд: PocketTube за Chrome

Мартин Банков

Мартин Банков

Коментар