Хакер „впрегна“ 50 хиляди принтера за YouTubе кампания

Потребител на Twitter, използващ псевдонима @TheHackerGiraffe, накара повече от 50 000 принтера да отпечатат флайери, които призовават хората да се абонират за YouTube канала на PewDiePie.

Съобщенията, изпратени на 29 ноември, предизвикаха доста бъркотия сред потребителите, които ги получиха, тъй като се озоваха на куп места – от многофункционални принтери от висок клас в големи компании до джобни принтери за разписки в бензиностанции и ресторанти.

Кампанията е сработила при устройства, които са свързани към интернет, използват стар фърмуер и имат портове, достъпни онлайн, съобщи ZDNet.

Потребителите на такива принтери са получили съобщения да се абонират за канала на PewDiePie в YouTube, за да може известният влогър от Швеция – истинското име на когото е Феликс Келбърг – да запази короната си за най-много абонати във видеопортала.

Миналия месец индийският звукозаписен лейбъл T-Series задмина PewDiePie, смятан за недосегаем по брой последователи в YouTube. Шведът успя да се завърне на първо място, след като феновете му подеха кампании в различни социални медии, но по-късно T-Series отново настига PewDiePie.

Принтерният хак е най-новото усилие на PewDiePie и неговите фенове да привлекат повече последователи. В момента PewDiePie има 72,6 милиона абонати срещу 72,5 за конкурента T-Series.

Коментари по темата: „Хакер „впрегна“ 50 хиляди принтера за YouTubе кампания”

добавете коментар...

  1. ха

    Аз пък подписах за T-Series. Иначе и двата канала са отврат…

  2. Sans

    Subscibe to PewDiePie

Коментар