Конкурсът „Наградите на БАИТ“ привлича интересни ИТ проекти

Конкурсът „Наградите на БАИТ“ ще приема кандидатури до 14 януари 2019 г.

Впечатляващи ИТ проекти са сред първите кандидати за отличия в конкурса „Наградите на БАИТ“ за 2018 година, съобщиха организаторите от влиятелната браншова организация, която обединява повечето ИТ фирми на пазара у нас.

8-мото издание на конкурса продължава традицията да събира иновативни проекти и интересни практики, които вече функционират в България и носят добавена стойност за гражданите и бизнеса.

Кандидатурите до момента нагледно демонстрират възможностите на технологиите и удобствата, които дигитализацията внася във всекидневния ни живот. Ето кои са те:

  • Общинска смарт система за видео наблюдение в реално време, която подпомага органите на реда и работи за сигурността на гражданите;
  • Платформа, която спестява време и усилия на собственика за поддръжка на автомобила;
  • Е-архив, който съдейства на служители в областна администрация да подобрят своята ефективност при работата в гражданите.

Желаещите да представят своите успешни ИТ решения, услуги и проекти могат да се включат в надпреварата, като кандидатстват в една или повече от следните категории: Образователна награда, Младежка награда, Журналистически принос, Държавна администрация, Общинска администрация, Start Up Компания, Успешен български ИКТ продукт, Значителен корпоративен ИКТ проект, Компания-новатор в използване на авангардни ИКТ решения и Компания с най-голям принос за популяризирането на имиджа на българската ИКТ индустрия по света.

До момента са подадени кандидатури в 4 категории – Държавна администрация, Общинска администрация, Журналистически принос и Start Up компания. Наградата на БАИТ за специален принос се връчва по решение на журито, чрез вътрешни номинации, като за тази категория не се подават кандидатури.

Регистрацията за конкурса е безплатна и ще бъде отворена до 14 януари 2019 г., включително, на уеб сайта на Наградите на БАИТ за 2018 г. В конкурса могат да участват компании, регистрирани в България по българското законодателство, български организации и институции, лица и екипи, работещи за тях.

Последните 7 издания на „Наградите на БАИТ” се провеждаха под патронажа на президента на България и традицията се запазва и в настоящото издание на конкурса. Наградите ще бъдат връчени на официална церемония през февруари 2019 г.

Коментар