Български роман разказва за живота на програмистите

Диана Петрова е авторът на „Водната кула“ – една от първите български книги със сюжет от софтуерната индустрия

Водната кула“, дългоочаквания ИТ роман на един от най-успешните съвременни автори Диана Петрова, е вече на книжния пазар. Това е поредното творческо предизвикателство на авторката на бестселъра „Мъдри приказки“ и на първата книга с български приказки за осиновени деца „Двойната планета“.

Разказвайки увлекателно историята на една истинска сграда в София, превърната в романа в офис на новосъздадена ИТ компания, авторът се впуска в интересно изследване на психологията на героите от един от най-динамичните и проспериращи сектори в икономиката.

Водната кула е не само екзотично офис пространство и пример как на старите сгради може да се вдъхне нов живот, но и среда, в която героите на Диана придобиват плътност, разкриват своите мечти, слабости и виждания за живота, преплитат своите съдби и създават интересни връзки помежду си.

В увлекателен литературен стил ИТ романът представя познатите типажи герои от професията и навлиза по-дълбоко във вътрешния им свят и начина, по който те ще се справят с получения шанс и свобода.

Водната кула“ е история за начинаещи програмисти, които получават повече свобода, отколкото могат да понесат, за ефекта на софтуерния сектор върху психичния живот на съвременния човек, за действителността в българските ИТ компании“, споделя за книгата Светлин Наков, софтуерен инженер, мениджър, обучител и оратор.

Романът разказва за живота на българския програмист в чуждестранна стартъп технологична компания. Това е една от първите български книги със сюжет от софтуерната индустрия с фокус върху социалния живот на работещите в сферата, техните взаимоотношения на работното място и извън него.

Коментари по темата: „Български роман разказва за живота на програмистите”

добавете коментар...

 1. Anonymous

  После в “Часът на Милен Цветков” ще обяснява как патриархалните български традиции подтискат българската жена и тя не може да прави достатъчно секс с достатъчно на брой мъже. А накрая ще тръгне да обикаля училищата по села и паланки и да съчинява приказки с малки деца и юноши. А във Фейсбука си ще се показва като любяща съпруга и домакиня, която не може да готви, но каквото наготви се получава много добре! Малко като… с книгите.

 2. Anonymous

  Базирайки се на предишното творчество на Диана Петрова, най-вероятно става дума за секс, мисли за секс, мръсно подсъзнание, и сънища. А програмистите ще са за фон.

 3. Admin

  Моля да се въздържате от обидни и подвеждащи коментари!

 4. Anonymous

  Забравих да кажа, че по-долния откъс от книгата не е реален, а предположение на базата на предишното творчество на авторката.

 5. ха

  >среда, в която героите на Диана придобиват плътност, разкриват своите мечти, слабости и виждания за живота, преплитат своите съдби и създават интересни връзки помежду си.

  Това звучи като представяне на нов автомобил така: С този автомобил вие ще подобрите своята плътност, ще постигате по-лесно своите мечти и ще се справяте със слабостите в живота, а освен това е удобен за създаването ни на нови връзки. Накратко АБСОЛЮТНО НИЩО по същество като скорост, устойчивост, дълговечност и други подобни, които хората наистина искат да чуят за новия модел…

  Да бяхте разказали сюжета с едно две изречения…

 6. Димитър Иванов

  Що за простотии сте изписали под статията…хайде шегата за Java я разбирам, но другото защо ви е, не знам!?

 7. Anonymous

  На кой език е писана книгата? На Java ли?

 8. Пишман инджинер

  “Български роман” – Звучи ми нещо като “Морско свинче”.

 9. Anonymous

  Наков, ‘щото нали, е голямо име…

 10. Anonymous

  Поредната промивка на мозъци и пропаганда.

Коментар