Samsung показа у нас новия си QLED 8K телевизор

Samsung QLED 8K TV поддържа резолюция 8К, или 33 милиона пиксела (снимка: Samsung)

Нов телевизор QLED 8К Q900R на Samsung използва технологии с изкуствен интелект (AI) и интернет на нещата (IoT), които помагат на потребителите да споделят съдържание и да контролират свързани устройства, стана ясно от  представянето на модела Q900R в София.

Със силата на AI и функцията 8K AI Upscaling, Samsung QLED 8K TV подобрява качеството на изображенията с повече детайли и подсилва ефектите, превръщайки вече заснетото съдържание в ниска резолюция в такова с 8К качество. Моделът Q900R с резолюция 8К (33 милиона пиксела) се предлага у нас с големина на екрана 65, 75 и 85 инча.

Високата резолюция е в състояние да покаже дори най-малките детайли във всяка картина и дава по-голяма дълбочина. Интелигентният „енджин” на QLED 8K автоматично анализира всяка картина, за да осигури най-добрия звук за нея.

Технологията HDR пък показва подробности, скрити в най-тъмните и най-светлите сцени. Нещо повече – не е нужна пълна тъмнина в стаята за кинематографско изживяване, подчертаха от Samsung. Блясъкът на слънчевите лъчи в стаята не пречи на възпроизвеждането на 8К картина.

Когато телевизорът е монтиран на стената, технологията Аmbient Mode имитира нейния цвят и десен (снимка: Samsung)

Избор на желаното съдържание само с глас дава повече удобство, в сравнение с дистанционното. А иновативният режим Ambient Mode дава лесен достъп до полезна информация през целия ден, дори ако потребителят не гледа активно филми и телевизия.

Когато телевизорът е монтиран на стената, Аmbient Mode имитира нейния цвят и десен. По този начин се създава визуален ефект, чрез който екранът естествено се слива със стената зад него.

Друга интересна функция е One Invisible Connection, при която един-единствен тънък кабел съчетава захранването и АV сигнала за по-удобно разположение на телевизора. А чрез No Gap One Mount телевизорът може да се постави на стената с незабележимо разстояние от нея.

Коментари по темата: „Samsung показа у нас новия си QLED 8K телевизор”

добавете коментар...

  1. :-)

    A dts и divx поддържа ли?

Коментар