Финансов бос: криптоактивите трябва да бъдат забранени

Изненадващо е, че регулаторите все още не са забранили криптоактивите, смята водещ финансов мениджър (източник: CCO Public Domain)

Ръководителят на едно от най-големите дружества за управление на активи в Европа призова световните регулатори да забранят криптоактивите. Босът дори ги обвини заради „съсипването на спестяванията на хората”.

„Трябва да ги забраните”, каза главният изпълнителен директор на Allianz Global Investors Андреас Утерман по време на панелна дискусия в Лондон. „Лично аз съм изненадан, че регулаторите до този момент не са се намесили решително”, заяви мениджърът, цитиран от Ройтерс.

Утерман направи коментара, седейки до Андрю Бейли – ръководител на Британската агенция за финансова дисциплина. „Това всъщност е доста силно”, отвърна той на Утерман, добявяйки, че „няма „присъща стойност” на криптоактивите.

„Ние наблюдаваме това много внимателно”, увери Бейли. Властите също предлагат криптомонети (ICO), които фирмите могат да използват като алтернативен начин за набиране на средства, при това под наблюдение, увери Бейли.

Коментар