Carlsberg мигрира ИТ системите си в облака Azure

150 терабайта данни на 600 сървъра и 200 приложения на Carlsberg бяха пренесени в облака (източник: CC0 Public Domain)

ИТ системите на датската бирена компания Carlsberg мигрираха в публичен облак Mcrosoft Azure. Проектът е реализиран от доставчика на услуги за управленско консултиране, информационни технологии и аутсорсинг Accenture.

В рамките на няколко месеца Accenture, съвместно с компаниите Avanade, Microsoft и SAP, реализира мащабна миграция на базовата ИТ инфраструктура и критично важни за бизнеса на Carlsberg приложения в облака Azure.

Пренесени са 150 терабайта данни на 600 сървъра и 200 приложения, вкл. целия пакет приложения на SAP, обслужващи работата на над 10 хиляди служители. Стойността на проекта не се съобщава.

В резултата на прехода към облака, Carlsberg е подобрила стабилността в работата на ИТ системите и е получила по-гъвкава и отзивчива ИТ инфраструктура, която дава възможност за мащабиране на ресурсите толкова бързо, колкото налага ситуацията с цел намаляване на оперативните разходи.

Платформата Azure помага на Carlsberg и нейните партньори да ускорят внедряването на иновации с използване на изкуствен интелект, аналитични платформи и концепция DevOps.

Наскоро бирената компания внедри чатбот Carrie, който денонощно консултира служителите по въпроси, свързани с правилата на системата за сигурност.

Коментари по темата: „Carlsberg мигрира ИТ системите си в облака Azure”

добавете коментар...

  1. Oblaka

    Няма връщане назад, като се насира облака ще пилят нервите на някой от апликейшън съппорт тиймовете,защо аджеба нещо, което трябва да работи в 99,99% от времето, не работи.

  2. :)

    Да видим кога ще поискат да си ги върнат 🙂

Коментар