Сирма обновява ИТ системата на банка в Карибския Басейн

Bank of the Bahamas е една от най-старите финансови институции на Бахамите (снимка: Сирма Бизнес Консултинг)

Сирма Бизнес Консултинг, финансовата дивизия на Сирма Груп, сключи нов договор с банка от Карибския Басейн на стойност 1,2 милиона долара, съобщиха от българската компания.

Договорът с Bank of the Bahamas предвижда за 18 месеца да бъде извършено пълно обновяване на всички банкови информационни системи в институцията с последната версия на Oracle FlexCube 12.

Bank of the Bahamas е една от най-старите финансови институции на Бахамите. Независимо от това, банката инвестира интензивно в нови технологии и автоматизация на процесите.

Ние вярваме, че сме направили първите стъпки към постигане на дългосрочна устойчива печалба“, споделя Уейн Арангха, председател на банката пред своите акционери.

„Нашата стратегия за развитие предвижда засилване на продажбите на продукти и услуги в Америка. Новата сделка е стъпка в правилната посока“, сподели Цветомир Досков, изпълнителен директор на българската компания.

Сирма Бизнес Консултинг АД (СБК) е дружеството в Сирма Груп, чиито основни продукти и услуги са насочени към финансовия сегмент. През първите девет месеца на 2018 г. сегмент „Финанси“ на Сирма Груп постига най-големият ръст на приходите за периода – от 4,6 милиона лева до 7,2 милиона за една година, или ръст от 57%.

Коментар