cMailPro подсигурява комуникациите на Община Аврен

cMailPro събира на едно място всички инструменти, от които организациите се нуждаят, за да водят своята електронна кореспонденция (илюстрация: ICN.Bg)

Община Аврен стана поредната българска община, която направи крачка към своята дигитална трансформация и предприе стриктни мерки за онлайн сигурност. За да защити електронната си кореспонденция и преноса на информация, екипът на общината избра имейл решението cMailPro от хостинг компания ICN.Bg.

Кибератаките причиняват щети за милиони и много често засягат не само бизнес организации, но и държавни институции, които обработват и съхраняват чувствителни данни на физически и юридически лица. Притеснително висок е и средният процент на обработвани файлове (21%), за които организациите в световен мащаб признават, че не са защитени по никакъв начин. Това е още една предпоставка за изтичане на данни и злоупотреби почти ежедневно в дигиталния свят.

Отказ от свободно-достъпните имейл услуги

За да сведе до минимум риска от подобни заплахи за онлайн кореспонденцията си, Община Аврен се отказа от популярните и свободни за достъп имейл услуги и премина към професионално мейл решение за комуникация.

Сред основните изисквания на общината бе да намери услуга, която гарантира, че всеки един имейл ще бъде четим единствено за неговия подател и получател и не съществува риск съдържанието да бъде достъпно за трети лица. Това се налага поради интензивната работа с конфиденциална информация, документи, отчети и лични данни, което е валидно и за почти всяка бизнес организация.

За Община Аврен и ИТ компанията, с която тя си партнира, cMailPro е решението, което не само удовлетворява тази нужда, но предоставя и други функционалности от полза на работещите в администрацията.

Сигурност и допълнителни функции

Служителите в Общината вече могат да разчитат, че всеки изпратен от тях имейл ще достигне сигурно до своя получател, както и, че всеки получен имейл е релевантен, благодарение на антиспам филтрите, с които cMailPro разполага. Последното е изключително важно за всички организации, чиито имейл адреси са публично обявени в различни уеб сайтове и платформи. Те нерядко попадат в имейл листи, които в последствие биват обект на постоянни спам съобщения.

Друга полза от работата със cMailPro в случая на Община Аврен се проявява при използване на чат функционалността. При нея служителите общуват помежду си в реално време, което ускорява работния процес, а съобщенията им отново са напълно криптирани.

След интеграциятата на cMailPro в Община Аврен служителите в администрацията успяват бързо и безпроблемно да се адаптират към работния процес без нужда от допълнителна намеса. Дори при възникване на въпроси относно ползването на услугата, те разчитат на помощните статии и материали от ICN.Bg, свободни за достъп за всички потребители на софтуера.

Всички инструменти за е-кореспонденция на едно място

cMailPro е професионално имейл решение, разработено от българската хостинг компания ICN.Bg съвместно с американската CommuniGate Systems. Софтуерът събира на едно място всички инструменти, от които организациите се нуждаят, за да водят своята електронна кореспонденция.

Освен стандартните имейл и календар функционалности, които подобни услуги предлагат, cMailPro дава възможност за използване на криптиран чат между служители, споделяне на файлове и достъп до акаунта от множество устройства през уеб базиран портал. Всичко това, като допълнение към високото ниво на сигурност и антиспам защитата на cMailPro, го прави предпочитано решение за български и чуждестранни компании.

Успешните интеграции на cMailPro в телекомите на Судан, Тунис, Мавриций и Шри Ланка донесоха на ICN.Bg награди за „Бизнес проект на годината“ и „Бизнес сделка на годината“. След приключване на тези проекти вече над 29 милиона души са потребители на cMailPro.

Софтуерът е създаден, за да позволи на бизнес организациите да общуват сигурно и да повишат доверието на клиентите си в своята компания. На практика, той е напълно приложим и в организации от публичния сектор, какъвто именно е случаят и с Община Аврен.