Путин шокира ИТ бизнеса в Давос

Когато Майкъл Дел, основателят и настоящ CEO на компютърния гигант Dell, попита Путин как неговата компания може да помогне за ИТ развитието на Русия, едва ли си е представял по-смразяващ отговор.

“Не се нуждаем от помощ. Не сме инвалиди. Не сме с ограничен умствен потенциал”. Това беше “режещият” отговор на руския премиер, който втрещи бизнес елита по време на Световния икономически форум в Давос, Швейцария.

Реакцията на Путин отразиха Форчън и други водещи медии отвъд океана, като не пропуснаха да отбележат, че Русия е алергична към предложенията за помощ от Запада. След падането на комунизма в началото на 90-те години на миналия век, в Русия пристигнаха стотици високоплатени консултанти от Запада, чиито съвети с времето се оказаха безполезни и дори опасни, коментира Форчън.

Путин държа 40-минутна реч в Давос, в която засегна широк спектър от теми, преди Майкъл Дел да зададе своя “ИТ въпрос”, за да получи повече от неочакван отговор.

Руският премиер след това говори за стъпките, които правителството е предприело за изграждане на комуникационна инфраструктура в страната, вкл. и за свързаността на отдалечените села в Сибир.

Накрая, Путин косвено нанесе още един удар по своя събеседник Майкъл Дел, като заяви, че руските учени са уважавани “не заради техния хардуер, а заради техния софтуер”. Подтекстът в изказването на руския премиер явно беше, че в днешно време всеки може да прави компютри.

Коментари по темата: „Путин шокира ИТ бизнеса в Давос”

добавете коментар...

  1. :о)

    Човека просто е срязал мръсния капиталистически шпионин Майкъл Дел
    и е намекнал че иска да прегърне братския комунистически китайски Лайново 🙂
    Съветският и Китайският слон – хобот за хобот през вековете!

  2. The_Ghost

    Руските програмисти са едни от най-добрите в света, неведнъж съм се учудвал на техните софтуери!

  3. Димитър

    Путин много добре знае какво говори.За разлика от Елцин, Черненко,късния Брежнев и други.Иначе нямаше толкова да го ненавиждат;щяха да му се усмихват и потупват по рамото….

  4. Минувач

    Руснаците са горди при всеки удобен повод да демонстрират простащина и комплексарщина. Яко слушате грабителя на Русия Путин, ще помислите, че целият свят работи с руски софтуер. В същото време в Русия след емиграция едвам се намират хора, които да вържат правилно един телефон.

Коментар