Хак-скандал лашка социалната мрежа Twitter

Хакери са използвали платформата Twitter в опит да откраднат потребителски данни (илюстрация: CC0 Public Domain)

Потребителско недоверие и видно разочарование сред инвеститорите сполетяха Twitter, след като компанията заяви, че разследва „необичаен трафик”, който може да е дело на хакери, спонсорирани от правителствени източници.

Според някои фирми за сигурност, на които се позовава Ройтерс, хакерите са използвали платформата, за да се опитат да откраднат потребителски данни. Twitter съобщи в блога си, че е разкрила „подозрителен трафик” към форум за поддръжка на клиенти.

Компанията разследва грешка в сигурността, при която са били изложени данни, включително телефонни национални кодове на потребителите и подробности за заключени профили. Според фирмата, грешката е фиксирана на 16 ноември.

Twitter е наблюдавала засилен трафик към сайта за поддръжка на клиенти, идващ от отделни интернет адреси в Китай и Саудитска Арабия. „Въпреки че не можем със сигурност да потвърдим намерение или да припишем случая на някого, възможно е някои от тези IP адреси да имат връзки с държавни спонсори”, се казва в блога.

Говорителят на компанията отказа подробности. Акциите на Twitter отбелязаха най-големия си спад за повече от два месеца. Китайското правителство, от своя страна, категорично отрича каквото и да е участие в хакерство или други форми на интернет атаки.

Коментари по темата: „Хак-скандал лашка социалната мрежа Twitter”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Да ви го лашне слон!!!

  2. Smeagol

    “Хак-скандал лашка”?! Много жълто бе наште!

Коментар