Samsung вижда 5G изгода от проблемите на Huawei

Samsung инвестира мощно в 5G технологията и може да се възползва от проблемите на Huawei (източник: CC0 Public Domain)

Проблемите на Huawei по света, породени от подозренията на САЩ в шпионаж, могат да помогнат на Samsung да спечели позиции на пазара за мрежи от пето поколение (5G), според източник от корейската компания.

От стратегическа гледна точка тези проблеми ни помагат да увеличим пазарния си дял. Huawei доминира на мрежовия пазар от епохата на LTE, но ние можем да ги изпреварим в 5G технологията, която се готви да проникне в смартфоните“, казва пред Блумбърг вицепрезидентът на телефонното подразделение на Samsung Абрахам Ким.

Същевременно, от Samsung подчертават, че личните възгледи на Ким за телекомуникационния пазар не отразяват мнението на цялата компания, тъй като той е отговорен само за мобилния бизнес.

Samsung работи десетки години в мрежовата индустрия, укрепвайки доверието в партньорите. Наш приоритет е работата с партньори по целия свят, за да разкрием възможностите на 5G. Ето защо ние инвестираме много в технологията 5G“, се казва в изявление на компанията.

Samsung планира да пусне смартфон с 5G модем и сгъващ се дисплей през 2019 г., но все още предстои решаването на някои технически проблеми. Приемането на 5G сигнал може да бъде затруднено в зависимост от това как се държи телефонът.

Необходими са повече антенни модули и по-мощни батерии, но вътрешното пространство в устройството е ограничено, отбелязва Абрахам Ким. По неговите думи, Samsung разглежда възможността за разделяне на вътрешността на смартфона на два слоя, придържайки се към минимална дебелина на корпуса.

Коментар