Qualcomm упрекна Apple, че се надсмива над правната система

Qualcomm се добра до съдебна забрана за продажби на iPhone в Китай, но Apple финтира с актуализация на iOS (източник: CC0 Public Domain)

Продажбите на iPhone трябва да бъдат забранени в Китай, въпреки излизането на iOS ъпдейт, който, според Apple, отстранява нарушенията на патенти, принадлежащи на Qualcomm, заявиха от американския чипмейкър.

По-рано китайски съд наложи предварителна забрана за продажби в страната на седем модела смартфони на Apple по настояване на Qualcomm, припомня Softpedia. Твърди се, че устройствата – iPhone 6S, iPhone 6S Plus, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8, iPhone 8 Plus и iPhone X – нарушават патентовани технологии при обработката на снимки и управлението на приложения.

Apple, от своя страна, пусна версия iOS 12.1.2, която внася промени в работата на смартфоните, които. Според компанията, ъпдейтът отстранява заявените от Qualcomm нарушения. Чипмейкърът обаче настоява, че iPhone не трябва да се продава в Китай, поради съдебната забрана.

Apple се опитва да омаловажи значението на това изискване и очевидно продължава да се надсмива над правната система, коментира главният юрист на Qualcomm Дон Розенберг. Според него, всички заявления на Apple след съдебното решение са преднамерени опити за объркване и заблуда.

От своя страна, Apple определя стъпките на Qualcomm за забрана на продажбите на iPhone в Китай като отчаяни ходове от страна на компания, чиито незаконни действия се разследват от регулаторните органи по целия свят.

Коментари по темата: „Qualcomm упрекна Apple, че се надсмива над правната система”

добавете коментар...

  1. !

    В интерес на истината, повечето независими наблюдатели на ИТ индустрията, които са запознати с казуса, смятат че Qualcomm няма да постигнат абсолютно нищо в съда.

    Това става все по-очевидно, след като го удариха на PR и маркетингови трикове.

    Фактът е, че победата им в Китай е базирана на патенти, които отдавна са обявени за невалидни навсякъде другаде по света. Това включва неуспешни дела в USоfA, Европа и Австралия – след като там не успяха, Qualcomm се отказаха от опити в други държави.

    Заобикаляне на патенти посредством софтуерни промени е напълно валидно решение и Qualcomm няма какво да мрънкат и хленчат. Ако не могат да докажат, че след обновлението техни патенти са нарушени, нямат повече какво да искат.

Коментар