Всеки четвърти телефон е обикновен, с бутони

На някои пазари продажбите на обикновени телефони растат с над 39% (източник: CC0 Public Domain)

Обикновените телефони с физическа клавиатура остават актуални и се радват на добри продажби. За четвърто поредно тримесечие този сегмент от пазара на мобилни телефони расте, по данни на анализаторската компания Counterpoint.

В периода юли-септември на обикновените телефони се падат около 23% от продажбите на всички телефони в световен мащаб. На някои пазари дори се наблюдава ръст от 32%, отчитат анализаторите.

Основни пазари за апаратите с бутони са Близкият изток и Африка (36%), Индия (36%) и останалата част на Азия (18%). Лидери по продажби на подобни телефони са компаниите iTel и HMD (Nokia), всяка от които контролира по 14% от пазара. След тях се нареждат Jio с 11%, Samsung с 8% и Tecno с 5%.

Водещите играчи на световния пазар за обикновени телефони (източник: Counterpoint)

Counterpoint не посочва в точни проценти увеличението в продажбите на обикновени телефони, но като цяло пазарът расте с 3-4%, ако се съди по публикуваните на сайта на компанията диаграми. На практика, всеки четвърти продаден телефон е обикновен, с физическа клавиатура.

Коментари по темата: „Всеки четвърти телефон е обикновен, с бутони”

добавете коментар...

  1. Blah

    Всъщност с инициативата на Gaël Duval за /e/, има надежда по отношение на шпионирането.
    Но откъм батерия, здравина и размери, бутонките нямат равни. 🙂

  2. avaraus

    Когато ти измре простотията в главата, тогава ще измрат и смартфоните. А дотогава обикновените телефони винаги ще бъдат предпочитани от интелигентните хора и винаги ще бележат ръст в продажбите.

  3. До г-н Той (2)

    и да, не съм стар, а съм по 30 г.

  4. До г-н Той

    Смятам себе си за кадърен човек, с висше образование съм и с добра реализация професионално, и ползвам 2 телефона с копчета (Нокиа и Самсунг). Нямам “смартфон”, имам само един “умрял” таблет за 99 лв, който ползвам много рядко. Не виждам необходимост да нося в себе си сек-си шпионин, професионална камера и смотана операционна система, които само ми носят негативи и разходи.

  5. Anonymous

    Хлапе, не си дорасъл да съдиш, кой е образован и защо има измамници. По-добре кажи на мама да ти смени памперса, че се размериса.

  6. Той

    Когато измрат старите необразовани хора, тогава телефоните с физически клавиатури ще се продават само в Африка и в някои части от Азия, в БГ още има стационарна мрежа от телефони за радост на ало-измамниците.

Коментар