AMD пусна два по-бързи Athlon процесора

Athlon процесорите са предназначени за компютърни системи на достъпни цени (източник: AMD)

Два нови процесора Athlon 220GE и Athlon 240GE са достъпни за поръчки от днес, съобщи AMD. Те се присъединяват към 200GE в преобразуваното семейство Athlon чипове с вградена Radeon Vega графика и Zen архитектура на изчислителните ядра.

Новата фамилия Athlon процесори с AM4 цокъл е предназначена за изграждане на бързи компютърни системи на достъпни цени. Потребителите сега имат избор от три варианта на Athlon с Radeon Vega графика, на препоръчителни крайни цени 55 до 75 щатски долара.

Всичките три модела – 200GE, 220GE и Athlon 240GE – са двуядрени, с по четири нишки, и работят на тактова честота съответно 3,2GHz, 3,4GHz и 3,5GHz. Чиповете имат по три GPU изчислителни единици и консумират по 35 вата.

Преобразеното Athlon семейство вече дава избор на три варианта процесори (източник: AMD)

С по-високи тактови честоти, моделите Athlon 220GE и 240GE ускоряват изпълнението на ежедневните задачи, като същевременно са подходящи и за по-натоварващи приложения като възпроизвеждане с висока резолюция и онлайн игри.

Коментари по темата: „AMD пусна два по-бързи Athlon процесора”

добавете коментар...

  1. Blah

    И сега малко коментари от специалистите в Мрежата:

    Има версия на BIOS за MSI дънни платки, при която 200GE е с отключен множител за честотата. Така човек може да го овърклокне (с конкретния екземпляр са стигнали до 3,8 GHz) и няма нужда да купува въпросните нови модели.

    Just sayin…

Коментар