Лидер в 3D проектирането придоби ERP доставчик

Френската компания Dassault Systemes придоби EPR разработчика IQMS за 425 млн. долара (източник: Dassault Systemes)

В края на годината анонсите на нови продукти са рядкост, но за сметка на това компаниите са активни на пазара за сливания и поглъщания. Една от интересните сделки е придобиването на ERP разработчика IQMS за 425 млн. долара от френската компания Dassault Systemes.

Очаква се сделката да приключи в началото на 2019 г. В резултат на придобиването, Dassault Systemes – един от лидерите в решенията за 3D проектиране и управление на жизнения цикъл на продуктите (PLM) – ще разшири възможностите на платформата 3DExperience за малки и средни производствени предприятия в процес на цифрова трансформация на своите бизнес процеси.

IQMS развива софтуeрния продукт WebIQ, насочен към управление на проектирането, производството и бизнес процесите на производствени предприятия. Системата осигурява цифрова среда, която свързва в реално време процесите за обработка на заявки, планиране, производство и доставки.

Интегрирайки софтуера на IQMS в облачната версия на 3DExperience, Dassault Systemes ще предложи на производителите достъпна система за управление на процеси. С нейна помощ предприятията ще могат да подобрят съвместната работа и ефективността си.

Освен това клиентите на новото решение ще получат гъвкава възможност за бързо мащабиране с разрастване на бизнеса им, се казва в официалното съобщение за сделката. IQMS има широки познания в сферата на производството и познава отлично потребностите на предприятията, подчертават от Dassault Systemes.

Коментар