Huawei за първи път с приходи над 100 млрд. долара

Huawei покори втори исторически връх тази година (снимка: Huawei)

Приходите на китайския технологичен гигант Huawei ще превишат тази година 100 милиарда долара. Това се случва за първи в историята на компанията, която се сблъска напоследък със сериозни ограничения за водене на бизнес в САЩ и други държави – техни съюзници.

Huawei вече обяви едно историческо постижение – продажбите на смартфони с китайския бранд надвишиха за първи път тази година 200 млн. броя. 2018-та ще се окаже историческа и за приходите на най-големия доставчик на телекомуникационно оборудване и играч от Топ 3 на световния пазар за смартфони – постъпленията на Huawei се очаква да достигнат 109 млрд. долара, съобщи Ройтерс, позовавайки си на заместник-председателя на борда на директорите Гуо Пинг.

Очакваният финансов резултат е с 21% по-висок в сравнение с миналата година. Анализаторите отбелязват, че компанията показва изключителни финансови успехи в неблагоприятна бизнес среда. Към проблемите на Huawei в САЩ, където властите на практика не позволяват на китайския производител да прави бизнес, се наслагват забрани във Великобритания, Нова Зеландия и Австралия за участие в търгове за 5G мрежи.

Huawei трудно ще продава 5G оборудване и в Германия, макар че правителството там не разполага с доказателства за шпионаж от страна на китайския доставчик. На този фон Huawei е сключила 25 договора за изграждане на мрежи от пето поколение по целия свят и – според анализаторите – именно тя е водещият играч в сектора.

Коментари по темата: „Huawei за първи път с приходи над 100 млрд. долара”

добавете коментар...

  1. кой

    много се напъват тези плагиатори

Коментар