Без Cortana подсказване при инсталиране на Windows 10

Cortana е интегриран в Windows 10, но изглежда повечето потребители не са въодушевени от възможността да ползват неговите умни напътствия (източник: Microsoft)

Microsoft ще премахне подсказванията на гласовия асистент Cortana от процеса на инсталиране на Windows 10, по настояване на потребителите. Това обаче не касае версията Home за домашни потребители, уточняват от компанията.

Гласовият помощник Cortana е интегриран в Windows 10, но изглежда повечето потребители не са въодушевени от възможността да ползват неговите умни напътствия. Microsoft се съобразява с желанието на своите клиенти и ще премахне подсказванията на Cortana при инсталиране на Windows 10.

Според официална информация от компанията, гласовата функция ще отпадне от версиите Windows 10 Pro, Enterprise и Education, докато във версията Home за домашни потребители Cortana ще продължи да подсказва в процеса на инсталиране на системата.

„Based on feedback, if you clean install Pro, Enterprise, or Education editions of Windows, the Cortana voice-over will be disabled by default. Screen reader users can still choose to start Narrator at any time by pressing WIN + Ctrl + Enter“ / Microsoft

Предвидена е все пак и опция за възобновяване на гласовата помощ на Cortana – тя ще се активира чрез комбинация от клавиши Win+Ctrl+Enter. Промяната ще влезе в сила с новата версия Windows 10 19H1, която се очаква да излезе през април тази година.

Коментари по темата: „Без Cortana подсказване при инсталиране на Windows 10”

добавете коментар...

  1. Иванов

    Илиев ти млоумен ли си или бавен? Тук говорят за бъдеще време, ако не можеш да загрееш!!!

  2. Илиев

    Това не е вярно,защото като се смени езика на местоположението(USA) подсказвачката Cortana работи отлично на Windows 10 Pro

Коментар