AMD с пълна гама мобилни процесори на CES 2019

Второ поколение мобилни процесори AMD Ryzen 3000 ще задвижват ултратънки и гейминг лаптопи (източник: AMD)

В навечерието на CES 2019 в Лас Вегас AMD обяви първите членове на своята гама мобилни решения, обхващащи всички ноутбук сегменти: 2-ро поколение мобилни процесори AMD Ryzen 3000 за ултратънки и гейминг лаптопи, AMD Athlon 300 серия мобилни процесори за масовите ноутбуци с бързи и ефективни Zen изчислителни ядра и оптимизирани 7-мо поколение  AMD A-серия процесори за хромбуци.

Освен това компанията обяви, че от това тримесечие геймърите, създателите на съдържание и ентусиастите ще могат да инсталират пакета Radeon Software Adrenalin, за да се възползват от най-новите GPU характеристики и оптимизации за игри на всички системи с Ryzen процесори и Radeon графика.

2-ро поколение Ryzen мобилни процесори

Произведени по 12-нанометрова технология, новите мобилни процесори AMD Ryzen 3000 идват с редица подобрения, вкл. Wake on Voice (събуждане с глас), Modern Standby, поддръжка на плавни PC игри и 4K HDR стрийминг способности. Животът на батерията на ноутбуците с тези процесори ще достига 10 часа при възпроизвеждане на видео.

Според официалната информация от AMD, процесорът Ryzen 7 3700U може да редактира мултимедия с до 29% по-бързо от Intel Core i7-8550U, а Ryzen 5 3500U може да зарежда уебсайтове с до 14% по-бързо от Intel Core i5-8250U.

Потребителите ще могат да закупят първите ноутбуци с Ryzen мобилни процесори от 2-ро поколение през 1-вото тримесечие на 2019 г., като много нови модели се очакват да излязат през годината. Те ще бъдат предлагани от Acer, Asus, Dell, HP, Huawei, Lenovo и Samsung.

Radeon Software Adrenalin

От 1-вото тримесечие на 2019 г. AMD планира да осигури редовни актуализации на Radeon Software Adrenalin за всички Ryzen процесори с Radeon Vega графика, с поддръжка на новите игри, подобрена производителност и стабилност.

Мобилни Athlon чипове за всеки бюджет

AMD също така предлага Zen-базирани  Athlon мобилни процесори, за да могат мобилните компютри да отговорят на почти всеки бюджет. Тези чипове ще бъдат достъпни с машини от глобалните OEM производители от началото на 2019 г.

7-мо поколение A-серия процесори за хромбуци

7-мото поколение процесори AMD A-серия са предназначени за ежедневни задачи, социални мрежи, стрийминг и онлайн игри. Моделът AMD A6-9220C има скоростни предимства спрмо Intel Pentium N4200 и Celeron N3350 при сърфиране в интернет и уеб-приложения, работа с електронна поща и офис приложения, както и при редактиране на снимки и онлайн игри, твърди AMD.

Стартирайки с Acer Chromebook 315 и HP Chromebook 14, водещите глобални OEМ-и ще пуснат няколко хромбука с AMD чипове през 2019 г. за бърза и ефективна изчислителна работа и по-дълъг живот на батерията.

Коментар