Нов модел Nissan Leaf изминава 365 км с едно зареждане

Nissan Leaf e+ идва с по-голяма батерия и по-мощен двигател (снимка: Nissan Motor / Twitter)

Nissan увеличи пробега на своя електромобил Leaf, който досега отстъпваше по този показател на някои от конкурентите. На изложението CES 2019 в Лас Вегас японската компания показа нов модел Leaf e+, който изминава 356 км с едно зареждане на батерията, в сравнение с 240 км за неговия предшественик.

Едновременно с увеличаване на капацитета на батерията до 62 кВтч, Nissan вгражда в Leaf e+ нов двигател 150 кВт (около 200 к.с.), който е с 33% по-мощен от предишния модел. В резултат на тези подобрения, новият електромобил ускорява по-бързо.

Обновеният интерфейс Intelligent Mobility сега има голям 8-инчов екран с разпознаване на жестове, подобно на смартфон, а софтуерът, приложенията и картите се актуализират безжично.

Nissan Leaf e+ се очаква в Европа към края на първото тримесечие (снимка: Nissan Motor / Twiiter)

Важно нововъведение е поддръжката на система Nissan Energy, която интегрира електромобила в домашната енергийна система, снабдена със слънчеви батерии и други индивидуални инсталации.

Продажбите на Nissan Leaf e+ ще започнат още този месец в Япония на цена около 38 000 долара. Към края на тримесечието електромобилът ще се появи на пазара в Европа за 45 000 евро, а продажбите в САЩ ще стартират напролет, но цената там все още не е обявена.

Коментар