CUBOT King Kong – здрав смартфон, на достъпна цена

Екранът на CUBOT King Kong е 5-инчов, с резолюция 1280х720 пиксела

Повечето смартфони са „нежни“ устройства – падане, намокряне и други въздействия могат да причинят сериозни щети на притежателите им, особено ако моделът е от по-скъпите. Затова и немалко потребители – особено тези, които водят активен живот сред природата или работят при по-сурови условия – се насочват към специално заздравените устройства.

Както подсказва името му, CUBOT King Kong е смартфон, който е доста здрав и не се бои от въздействия, които биха повредили други устройства. Моделът, предлаган в онлайн магазина Cafago на скромна цена от €83,99 в момента (валидна с въвеждане на купон за отстъпка L03P3) е прахо- и водоустойчив по стандарта IP68, а корпусът му е направен от материали, които го пазят невредим при всевъзможни въздействия – падане, удари, прах, жега и студ.

CUBOT King Kong е направен от здрави и устойчиви на въздействия материали

Моделът освен това е оборудван с мощна батерия 4400 mAh и използва технология за пестене на енергия, разработена от CUBOT, за да осигури достатъчно заряд при излети в планината, където няма достъп до електрическата мрежа. Що се отнася до размера на устройството, той е може би най-оптималният към момента – с 5 инчов екран, който поддържа резолюция HD 1280×720 пиксела.

Проектиран за използване на открито, вкл. в планината, CUBOT King Kong включва геомагнитен сензор и е придружен от мобилно приложение за компас, така че неговият собственик да има ясна ориентация къде се намира – навсякъде и по всяко време, подпомогнат и от стандартната GPS навигация. Нещо повече, този атрактивен модел не се бои от прах, ако сте в пустинята, нито пък от жега и студ – според описанието на производителя, смартфонът може да работи в температурния диапазон от -35 градуса до +65 градуса по Целзий.

CUBOT King Kong издържа на прах, жега и студ

Що се отнася до хардуера, моделът има прилични характеристики. Да, това не е най-бързият смартфон на пазара, но вградените в него компоненти ще обезпечат нормална, безпроблемна работа с ежедневните приложения. Устройството има четириядрен процесор MT6580 на тактова честота 1,3GHz, допълнен от 2GB оперативна памет RAM и 16GB постоянна флаш-базирана памет. Ако вградената в смартфона памет не ви стига, можете да я разширите лесно с microSD карта.

CUBOT King Kong е добре обезпечен от гледна точка на фотографските възможности и това е очаквано, предвид предназначението на смартфона за ползване сред природата. Основната камера има резолюция 13 мегапиксела и поддържа запис на HD видео, а времето за фокусиране е само 0,3 секунди. Няма да ви разочарова и предната камера за селфи, която е с резолюция 8 мегапиксела.

CUBOT King Kong разполага с геомагнитен сензор и мобилно приложения за компас

Вероятно повечето потребители ще оценят чистата версия на Android 7, под чието управление работи здравият смартфон на CUBOT. Това означава отсъствие на ненужни приложения, каквито обикновено има при фирмените надстройки на операционната система, а също така и по-малко рискове от адуер, който показва нежелани реклами.

CUBOT King Kong е смартфон с два слота за сим карти плюс един за разширяване на паметта с microSD карта. Устройството е съвместимо с мобилни мрежи от второ и трето поколение (2G и 3G), но не поддържа 4G. Въпреки това, за цената и възможностите си, моделът остава доста изгоден. В комплекта са включени захранващ адаптер, кабел, игла за механизма на сим картите и ръководство за потребителя.

CUBOT King Kong е водоустойчив според изискванията на стандарта IP68

Можете да купите здравия IP68 смартфон тук: CUBOT King Kong – на цена от €83,99, валидна при въвеждане на купон за отстъпка L03P3 до 15 февруари т.г.

Коментари по темата: „CUBOT King Kong – здрав смартфон, на достъпна цена”

добавете коментар...

  1. скайфакингнет

    много са му за тези параметри и екстри..!

Коментар