120 кандидатури се състезават за „Наградите на БАИТ” 2018 г.

Носителите на 11-те награди в конкурса на БАИТ ще бъдат обявени на официална церемония през февруари (снимка: БАИТ)

Общо 120 регистрации от 97 личности, компании и институции бяха направени в конкурса „Наградите на БАИТ“ за 2018 г. до крайния срок за регистрация на 14 януари, съобщиха от браншовата организация на ИТ бизнеса.

Най-оспорвана в тазгодишния конкурс с 16 кандидатури се очерта категорията „Значителен корпоративен ИКТ проект“. В нея се конкурират разнообразни по отношение на мащаб, иновативност и сфера на приложение проекти, които демонстрират капацитета на българските компании.

15 участника представят своите успешни разработки в категорията „Успешен български ИКТ продукт“, като споделят детайли за конкурентните предимства и пазарната реализация на своите продукти.

Голям интерес в това издание на конкурса се наблюдава в категория „Общинска администрация“. 15 регистрации от 14 общини от различни региони в страната участват в конкурса с внедрените от тях проекти в административното обслужване на гражданите и бизнеса.

Предстои оценяване на подадените проекти от журито, като номинациите в отделните 10 категории ще станат известни след средата на февруари. И в това издание „Наградата за специален принос“ се връчва по решение на журито чрез вътрешни номинации и за тази категория не се приемаха кандидатури.

Носителите на 11-те награди ще бъдат обявени на официална церемония през м. февруари. За 8-ма поредна година кампанията и церемонията за „Наградите на БАИТ“ за 2018 г. се провеждат под патронажа на Президента на Република България.

Коментар