Nokia съкращава 350 работни места във Финландия

Nokia има около 6 000 служители във Финландия, но ще съкрати част от тях (снимка: Nokia)

Финландският производител на телекомуникационно оборудване Nokia съкращава 350 работни места в родината си. Това е част от плановете на компанията да намали разходите със 700 милиона евро до следващата година.

Планираните промени са крайно необходими за гарантиране на дългосрочната конкурентоспособност на Nokia, заяви Томи Уито, ръководител на финландските операции на компанията, цитиран от Ройтерс. В момента Nokia има около 6 000 служители във Финландия.

Мрежовата индустрия – където Nokia има добри позиции наред с шведската Ericsson и китайската Huawei – страда през последните години заради намаляващото търсене на оборудване за съществуващите 4G мрежи и нарастващите съмнения на инвеститорите относно новите договори за изграждане на 5G мрежи и доходността им.

Въпреки това пазарните наблюдатели очакват Nokia и Ericsson да се възползват от ограниченията за закупуване на оборудване от Huawei, които някои страни наложиха през последните месеци.

Nokia обяви новия си план за намаляване на разходите през октомври, без да казва нищо относно влиянието на програмата върху работните места. Тепърва се очакват мерки за съкращаване на разходите на стойност 1,2 милиарда евро.

Коментари по темата: „Nokia съкращава 350 работни места във Финландия”

добавете коментар...

  1. Mobile

    Да подкрепим 7GS, седемте жужета и Снежанка 😉

  2. Anonymous

    нарастващите съмнения на инвеститорите относно 5G.

    5G e само новата иконка.

Коментар