R&M с инициатива за по-устойчиви мрежи

Устойчивите мрежови решения са повече от това те да съответстват на стандартите, изтъкнаха от R&M (източник: R&M)

Мрежовите пробиви през последните години причиниха огромни щети. Компаниите загубиха милиони само в рамките на минути, без да се отчита загубата на репутация. Потребителите, от своя страна, загубиха доверие в центровете за данни, в облака, в интернет на нещата и удобните онлайн услуги, коментира Херман Кристен – мениджър „Разработка на пазари“ в швейцарската компания R&M.

Непрекъснато защитените мрежи за данни са жизненоважни за бизнеса и неговото оцеляване. Което означава, че става все по-важно да се предотвратят проблеми и принудителен престой през жизнения цикъл на една мрежа“, допълни Кристен, като подчерта, че продуктите и системите, които R&M разработва и тества в практиката, са предназначени точно за тази цел.

Устойчивите решения са повече от това те да съответстват на стандартите. Още в началния етап на планирането на мрежата трябва да бъдат уточнени подробно спецификациите, както и да е налице независимо и проверимо доказателство за производителността и ефективността на всички продукти.

Ако трябва да започнете доказването по-късно, губите ценно време. Лошата документация води до по-високи разходи за планиране“, обясниха от световния производител на кабелни системи за мрежова инфраструктура.

По данни на института „Понемон“, неправилното управление и работа на мрежата и последващото отпадане на компоненти са двe от трите най-разпространени и често срещани причини за непредвиден престой и прекъсване работата на мрежата.

Инсталацията с най-високо качество и с по-високи първоначални разходи винаги е по-евтино и изгодно решение в дългосрочен период, посочиха от R&M (източник: R&M)

Тази седмица R&M обяви старта на инициативата си „Better connected”, която е фокусирана върху цялостния експлоатационен жизнен цикъл на мрежите за данни – от планирането до работата на мрежата в продължение на много години.

„Това е повече от вземането под внимание само на материалите, инсталационните разходи и общите стандарти, когато планирате мрежите за данни. Инсталацията с най-високо качество и с по-високи първоначални разходи винаги е по-евтино и изгодно решение в дългосрочен период“, заяви Херман Кристен.

Експертите от над 40 филиала на R&M по света ще предоставят консултантски услуги на съответните пазари като част от инициативата. В същото време Академията на R&M стартира нови обучителни програми, насочени към специалисти в областта на планирането, ръководството на проекти, инсталатори и дистрибутори. Успешно завършилите Академията стават квалифицирани партньори на R&M и получават сертификати и пълна подкрепа в мрежовите проекти.

У нас R&M е представена от търговското дружество R&M България, което оперира в 12 държави от Югоизточна Европа, и производствената база „Райхле и Де-Масари България Пръдакшън“ – и двете собственост на швейцарската компания.

В рамките на инициативата Better Connected ще предоставим консултации и специализирани обучения, съобразени с най-новите изисквания на пазара, както в България, така и във всички държави от региона, който офисът ни в София ръководи – Гърция, Сърбия, Македония, Кипър, Албания, Босна и Херцеговина, Хърватия, Косово, Черна гора, Румъния и Словения“, поясни Александър Петров, регионален мениджър за Югоизточна Европа в R&M България.

Непрекъснато осъвременяваме обученията, които предлагаме в Академията на R&M, като стремежът ни е те да са фокусирани по-силно към вертикалните сегменти на бизнеса“, допълни Петров и уточни, че програмата за обучения е призната от международната асоциация BICSI.

R&M България отчете 13% ръст на приходите за 2018 г., спрямо предходната година, в целия регион на Югоизточна Европа. Производителят постига ръст над средния в Сърбия, Словения, Хърватия, Македония, Гърция и България.

И тази година R&M ще пусне редица нови мрежови продукти на пазара (източник: R&M)

Силните ни резултати се дължат на факта, че за разлика от други производители, които предлагат отделни компоненти – било то кабели, конектори или розетки – ние предоставяме цялостни решения за различни среди – включително големи мрежи на телеком оператори, мрежи в сградите – офисни или жилищни, или в по-агресивната среда на индустриалните предприятия, както и за центрове за данни“, каза Александър Петров.

В началото на 2019 г. предстои откриване на представителство на R&M България в Гърция. За момента пазарите в Македония, Гърция и Кипър се покриват директно от офиса в София, а останалите пазари се управляват чрез представителствата на R&M България в Сърбия, Словения и в Румъния.

Тази година R&M ще пусне редица нови продукти, съобщи Александър Петров. Първите от тях ще бъдат официално представени още през януари, като за цялата година се предвижда броят на новите продукти да надхвърли 10. Планира се провеждане и на традиционното Road Show на компанията, което ще обхване страните от Югоизточна Европа.

Коментар