Българска IoT компания с рекордни продажби в света

Устройствата от марката Shelly на Алтелко Роботикс са достъпни в най-големия онлайн магазин Amazon (снимка: Алтерко Роботикс)

Рекордни продажби на продуктите Shelly – 280 000 бройки само за последните 3 месеца на 2018 г. – регистрира българската IoT компания Алтерко Роботикс. Постижението бе отбелязано при участието на Алтерко на водещото изложение за потребителска електроника CES 2019 в Лас Вегас по-рано този месец.

Устройствата за автоматизация на дома Shelly, чрез които на практика хората могат да контролират всичко в жилището си, както и да следят консумацията на ток, вече са хит на над 90 пазара по цял свят. Водещи пазари за бранда са Германия, Италия, а вече и САЩ, уточниха от Алтерко.

Продуктите с марка Shelly могат да бъде закупени и в Amazon, където в момента смарт релетата Shelly 1 и Shelly 2 са сред най-продаваните устройства за умен дом. Високата потребителска удовлетвореност от качеството, цената и коректността при доставка са накарали гигантa при онлайн търговията наскоро да постави бадж „Amazon’s Choice“ на Shelly 1.

Wi-Fi релето Shelly 1 на Алтерко Роботикс вече е с бадж Amazon’s Choice (снимка: Алтерко Роботикс)

През последните няколко години Алтерко Роботикс се превърна в една от най-бързо развиващите се IoT компании и днес нашите продукти могат да бъдат намерени на пазарите в целия свят. Дори достигнахме ниво Amazon’s Choice. Това само доказва, че работим в правилната посока и ни мотивира да продължаваме да правим иновации”, коментира изпълнителният директор на Алтерко Роботикс Димитър Димитров.

Пред хиляди посетители на форума в Лас Вегас компанията представи и трите модела от хитовата серия детски GPS/GSM часовници MyKi, позволяващи на родителите да следят местоположението на децата си: MyKi Watch, MyKi Touch и най-новия продукт от бранда MyKi Junior.

MyKi е един от най-успешните брандове, създадени в България, и продължава да жъне успехи у нас и по света. Продажбите на трите модела часовници вече надхвърлят 500 000 бройки. Часовниците са налични в мрежата на над 30 мобилни оператора в партньорство с водещи телекоми.

Алтерко Роботикс показа широка гама продукти за умния дом на CES 2019 (снимка: Алтерко Роботикс)

На изложението Алтерко Роботикс демонстрира още разработките си в областта на здравеопазването – детския смарт термометър MyKi Care, тракер устройствата за домашни любимци MyKi Pet и за автомобили и товари MyKi Auto. Часовниците, тракерът за животни и термометърът вече имат световни успехи, а MyKi Auto, като най-нов продукт на компанията, набира все по-голяма популярност и съвсем скоро се очаква да достигне високите нива на продажби на Shelly и MyKi.

Коментари по темата: „Българска IoT компания с рекордни продажби в света”

добавете коментар...

  1. :о)

    Като знам какво им беше качеството на MyKi (мани мани), дано тва да е по-добро.

    Освен това т.нар. “Българска компания” си поръчва, произвежда и доставя всичко от КИТАЙ,
    а само си прибира горницата, така че аз не виждам нищо Българско нито в този, нито в предния продукт, но карай.

    Да са живи и здрави 🙂 Някой ден и да ПРОИЗВЕДАТ нещо в БГ.

  2. Yo

    Има ги на Amazon.com. Тази новина ме радва повече от всички tech новини в последните години. Само дано не ги купят с цел смазване на конкуренцията. И ние да се погордеем с нещо най-накрая.

  3. Юли

    В Амазон ЮК има само детски часовник и Шели Клоуд.
    На сайта на фирмата има само инфо.
    От къде по-точно може да се закупи Шели контролера?

Коментар