Schneider Electric пуска първи по рода си въздушен прекъсвач

Masterpact MTZ е първият въздушен прекъсвач с вграден електромер с Клас 1 на точност за измерване на активна мощност и енергиен мениджмънт (източник: Schneider Electric)

Ново поколение въздушен прекъсвач на Schneider Electric добавя разширени дигитални възможности към легендарните работни характеристики и надеждност на гамата Masterpact M, съобщиха от компанията.

Представеният наскоро Masterpact MTZ е първият въздушен прекъсвач с вграден електромер с Клас 1 на точност за измерване на активна мощност и енергиен мениджмънт, сертифициран по IEC 61557-12. Устройството носи ползи като повишена безопасност, надеждност, ефективност, устойчивост и защитена свързаност и се интегрира напълно в архитектурата EcoStruxure на Schneider Electric.

Първият вграден електромер с Клас 1 на точност спестява време за проектиране и гарантира икономия на енергия. Освен това са подобрени механичните и електрически характеристики, дори в тежки експлоатационни условия. Предвидена е възможност за мониторинг и управление на прекъсвача през смартфон, дори при прекъсване на захранването.

Masterpact MTZ уведомява за всички възникнали събития и предотвратява претоварването с дистанционен мониторинг в реално време. Прекъсвачът може да се персонализира с цифрови модули за разширена функционалност и непрекъсната работна ефективност.

Моделът се интегрира безпроблемно в Smart табла, благодарение на вградената Ethernet комуникация. Не на последно място, компактните размери на прекъсвача позволяват лесно надграждане и подмяна без нужда от повторна сертификация.

Енергийната ефективност се постига, благодарение на точен анализ и оценка на тенденциите в потреблението на енергия, оптимизация и разпределение на разходите, уточняват от производителя.

Masterpact MTZ позволява лесно обновяване на разпределителни табла, оборудвани с предишната гама Masterpact, като предлага познатите до момента номинален ток, изключвателна възможност и размери. Преходът от Masterpact NT/NW към Masterpact MTZ не изисква повторно проектиране и провеждане на тестове за сертифициране на таблата в съответствие с IEC 61439-2.

Персонализацията на Masterpact MTZ с дигитални модули може да се извърши по всяко време и навсякъде, с възможност за оперативни подобрения без прекъсване на захранването или изключване на защитата. Дигиталните модули за защита, измерване, диагностика и поддръжка предлагат разнообразни опции за разширяване на функциите.

Благодарение на софтуера за управление и анализ на данните през смартфон, се постига повишена безопасност и ефективност. Удобният интерфейс и сигурната комуникация през Bluetooth ограничават риска при локална поддръжка, тъй като се избягва директният контакт при анализ и предприемане на действия.

Masterpact MTZ позволява бърз преглед, самодиагностика и промяна на защитните настройки, а също така подава информация в реално време за потреблението и качеството на захранването, симетрията на фазите и състоянието на мрежата. Дигиталният дневник на сервизните дейности Facility Expert дава възможност за проактивна поддръжка чрез дистанционни уведомления.

При повреда клиентите могат безопасно да възстановят захранването през смартфона си. Важните показатели (данни от измервания и настройки на защитата) се запазват преди изключването и дори при липса на захранване, благодарение на NFC връзката, се идентифицират причините за прекъсването и се получават инструкции за включване на прекъсвача и възстановяване на захранването.

Коментар