Philips 241B7QGJ – еталон за „зелен“ монитор

Екологичният Philips 241B7QGJ идва с 24-инчов LCD екран и Full HD резолюция (източник: MMD)

На пазара скоро ще се появи „най-екологичният монитор в света“, съобщиха от MMD, лицензен партньор на Philips. Моделът Philips 241B7QGJ идва с 24-инчов LCD екран и Full HD резолюция и – според производителя – е новият еталон за „зелен“ монитор, който предлага на екологично настроените професионалисти мощен инструмент за по-добро представяне на работното място.

В допълнение към водещата за сегмента енергийна ефективност, напълно рециклируемата опаковка и съответствието с множество международни стандарти за защита на околната среда, Philips 241B7QGJ предлага на потребителите пълен набор от ергономични функции. Те включват Full HD и IPS технологии, SmartImage, SmartContrast и SmartResponse, стандарт USB 3.0, вградени говорители и SmartErgo стойка, които в комбинация осигуряват комфорт и удобство на потребителя.

Philips 241B7QGJ следва дългосрочната политика на марката за устойчивост и защита на околната среда. Този модел е специално проектиран така, че да има най-малко влияние върху природата. Съставен от леки пластмаси, 85% от които са рециклирани и притежаващ сертификат TCO Certified Edge, мониторът е напълно лишен от вредни вещества като олово, живак, халоген и PVC/BFR.

Ултра тънката рамка позволява лесно комбиниране с допълнителни екрани (източник: MMD)

Всички части от корпуса, металното шаси и опаковъчните материали подлежат на 100% рециклиране. Мониторът на Philips помага за намаляване на глобалното потребление на ресурси и в частност емисиите от транспортна дейност. В резултат, Green Electric Council го награди с екологичния етикет EPEAT, което доказва неговите екологични качества.

Full HD резолюцията на IPS панела дава чисти изображения, които могат да бъдат наблюдавани под почти всякакъв ъгъл. Ултра тънката рамка позволява лесно комбиниране с допълнителни екрани, а иновации като SmartImage, SmartContrast и SmartResponse гарантират най-добрата картина по всяко време.

Philips 241B7QGJ идва с ефективни решения за увеличаване на комфорта на потребителя при продължителна работа. Те включват покритие против отблясъци и LowBlue режим, технология Flicker-free, напълно настройваща се стойка SmartErgo и опция за VESA монтаж на стена, които позволяват постигане на най-удобната позиция на наблюдение.

Потреблението на енергия е в основата на малкия въглероден отпечатък и в това отношение Philips 241B7QGJ отново изпъква. Снабден с набор от технологии за пестене на енергия, той осигурява значително намаляване на потребяваното електричество – едновременна полза за околната среда и за джоба на потребителите.

Philips 241B7QGJ е напълно лишен от вредни вещества като олово, живак, халоген и PVC/BFR (източник: MMD)

Сред ефективните технологии за икономия е PowerSensor, която засича присъствието на потребителя посредством безвреден инфрачервен сензор и съответно автоматично намалява яркостта на екрана. Тази иновация допринася за до 80% пестене на енергия.

Но това не е всичко — Philips 241B7QGJ включва нов дизайн с подсветка с ниска мощност за постигане на оптимална яркост с минимална енергия. Технологията LightSensor, която измерва околната светлина, настройва яркостта на дисплея автоматично.

Ключът Zero Power Switch слага край на латентното потребление на енергия, което често е факт при други монитори, дори след като са изключени от бутона. Мониторът консумира 11W енергия, измерени от EnergyStar 7.0, и отговаря на енергиен клас A++, коeто доказва несравнимата ефективност на Philips 241B7QGJ.

Philips 241B7QGJ ще дебютира на пазара у нас този месец на препоръчителна крайна цена от 449 лв. с ДДС, уточниха представителите на MMD.

Коментар