Лаптопи и монитори минават към OLED технология

Все по-често ще виждаме лаптопи и монитори с OLED дисплеи (източник: CC0 Public Domain)

Тази година ще започне преходът към OLED технология при дисплеите на лаптопите и настолните монитори, твърди анализ на Digitimes Research, отчитащ тенденциите по време на изложението за потребителска електроника CES 2019 в Лас Вегас.

Според анализаторите, течнокристалната технология (LCD) ще остане основна в двата сегмента, но флагманските модели все по-често ще имат OLED дисплеи, сочи още анализът на тайванските изследователи на пазара.

Същевременно, доставките на геймърски ноутбуци и монитори ще нараснат значително през 2018 г. Очаква се двуцифрен ръст в гейминг сегмента, който е ключов за увеличаване на приходите и печалбите на производителите на РС.

Индустрията ще налага активно на пазара монитори с по-големи размери (до 65 инча) – предстои комерсиализиране на проекта „Big Format Gaming Display“ (BFGD), иницииран от Nvidia, HP, Asus и Acer преди една година.

Анонсът на BFGD се състоя по време на миналогодишното изложение CES 2018 в Лас Вегас, но по-късно инициаторите на проекта обявиха, че началото на неговата комерсиализация се пренася за 2019 г.

Коментар