Петима студенти от Нов български университет получиха стипендии Германос

Петима студенти от Департамент „Телекомуникации” на Нов български университет спечелиха с отлични оценки конкурса за стипендии ГЕРМАНОС и бяха обявени официално за стипендианти на Германос Телеком България от изпълнителния директор на компанията г-н Аристотелис Фотилас днес, 2 октомври 2006 г., на церемонията по откриването на академичната 2006/2007 г. в Нов български университет. 
Трима студенти от Бакалавърската програма по телекомуникации спечелиха първите стипендии ГЕРМАНОС, с които ще завършат своята бакалавърска степен, без да заплащат последната си година: Стефан Стефанов, Антоан Трифонов, Георги Стоянов. Две студентки, Венера Вакъвчиева и Мая Стоилова, ще започнат своята Магистратура по телекомуникации с първите стипендии ГЕРМАНОС.  
Спечелилите кандидати бяха избрани в конкурс от два етапа, в който първоначално бяха оценени най-високо писмените им разработки по зададени теми, и впоследствие получиха висока оценка на представянето и интервюто във връзка с кандидатурите си. Четирима от отлично представилите се кандидати в конкурса бяха разработили анализи на последните тенденции в мобилните технологии, а Венера Вакъчвиева беше предприела предизвикателството да анализира степента на употреба на мобилни телефони и начини за удължаване на техния живот.
При връчването на официалните документи на стипендиантите на ГЕРМАНОС, г-н Аристотелис Фотилас, Изпълнителен директор на Германос Телеком България, заяви: „Радвам се, че мога да връча първите стипендии ГЕРМАНОС в Нов български университет, и то в ден като днешния, в който тази млада академична институция  празнува своя 15-годишен юбилей. Стипендиантската програма ГЕРМАНОС в Департамент „Телекомуникации” на НБУ е първата успешна стъпка от партньорството на Германос Телеком България с университета в подпомагането на подготовката на бъдещите експерти на българския телекомуникационен пазар.”
Конкурсът за 5-те едногодишни стипендии ГЕРМАНОС, предназначени да покрият годишните такси на студенти от бакалавърската и магистърската програми на Департамент „Телекомуникации”, беше обявен на 10 май т.г., след като Германос Телеком България и НБУ сключиха договор за сътрудничество в образованието по телекомуникации.  
Ръководителят на департамент „Телекомуникации” в НБУ проф. Антони Славински коментира конкурса за стипендии ГЕРМАНОС: “Конкурсните разработки на кандидатите за стипендии ГЕРМАНОС в нашия департамент бяха на много високо ниво като познания и аналитичен поглед към пазара на телекомуникационни технологии, продукти и услуги. В лицето на ГЕРМАНОС ние срещаме партньор, с който заедно мотивираме студентите да поемат предизвикателството да имат актуални познания за един много динамичен пазар и да могат да имат глобално виждане за тенденциите в нашата сфера.”

Коментар