Uber готви автономни велосипеди и скутери

Ново подразделение на Uber ще изследва и разработва автономни скутери и велосипеди (източник: CC0 Public Domain)

Uber се стреми да интегрира технологиите за автономно движение в своите програми за споделени велосипеди и скутери. Компанията разкри информация за проекта на събитието DIY Robotics през уикенда.

Подробностите са оскъдни, но – според главния изпълнителен директор на 3D Robotics Крис Андерсън – тези изследвания ще се превърнат в компонент от работата на дивизията JUMP на Uber, която отговаря за споделените електрически велосипеди и скутери.

Новото подразделение, наречено Micromobility Robotics, ще изследва и разработва автономни скутери и велосипеди, които могат да се придвижват сами, за да се зареждат, или да отиват сами до местата, където пътниците имат нужда от тях, според съобщение от форума. Според анонс в The Telegraph, Uber вече е започнала да наема хора за този нов екип.

Екипът на New Mobilities в Uber проучва начини за подобряване на безопасността, потребителското преживяване, оперативната ефективност на споделените електрически скутери и велосипеди чрез прилагането на сензорни и роботизирани технологии”, пише Uber в Google формуляр, търсещ информация от хора, които се интересуват от кариерни възможности в компанията.

Коментар