Франция ще хаква кибер враговете си

Франция ще използва своите „кибернетични оръжия като всички други традиционни оръжия, за да реагира и атакува“ (източник: CCO Public Domain)

Тази седмица френският министър на отбраната Флоренс Парли обяви, че е започнала кибернетична война и че страната няма да се поколебае да отвърне на евентуални нападения – с хакване.

Парли каза, че военните в държавата ще използват своите „кибернетични оръжия като всички други традиционни оръжия, за да реагира и атакува“, съобщава The Register. Освен това Франция се е заела да създаде военна програма за насърчаване на кибер партньори.

Министърът обяви обещанията по време на реч пред Международния форум по кибер сигурност в севернофренския град Лил. „Кибернетичното оръжие не е само за нашите врагове“, каза Парли. „То е също така, във Франция, средство да защитим самите себе си. Да реагираме и да атакуваме“.

Нейните забележки, според анализаторите, ще се разглеждат като преместване на ново ниво на дебата за офанзивните кибер възможности. Става дума за използване на техниките за информационна сигурност като оръжие в арсенала за война държава срещу държава.

Парли призова за „по-голямо сътрудничество и партньорства и сближаване с нашите европейски съюзници, защото ако има някаква заплаха над главите на всички нас, то това е кибернетичната заплаха и за нея няма граница“.

Министерството на отбраната на Франция, според Парли, е създало и нова военна програма – за насърчаване на кибер партньори. „Сформирано е партньорство между [френското военно] кибер-командване и стартиращите предприятия. Тя се нарича „Да Хакваме“. Аз я обявявам“.

Коментари по темата: „Франция ще хаква кибер враговете си”

добавете коментар...

  1. Colombino

    Като ги знам какви програмисти са, кибер-враговете им ще умрат от смях.

  2. Saevar

    французите не са известни в кибер пространството с хакерски качества, дори са много зле, а и как няма да са, то пълно там с маймуни и арабели а у тях интелект има като на макак, то първо да им погледнеш нета на кво прилича, по голямата част са с ADSL, така че партньорството могат да го преименуват от „Да Хакваме“ на „Да Хапваме“

  3. Аман

    оно на франсеттатъ ша им го нахакат па да опнат ушаците кат дръта магарица.

Коментар