Microsoft пусна Office 365 в онлайн магазина Mac App Store

Потребителите на Mac получиха достъп до Office 365 директно от App Store (източник: Apple)

Офис пакетът Microsoft Office 365 вече е достъпен за придобиване и от онлайн магазина Mac App Store. В него влизат приложенията Word, Excel, PowerPoint, Outlook, OneNote и OneDrive, съобщи Apple.

Потребителите на Mac компютри отдавна могат да ползват приложенията от Microsoft Office, но досега те получаваха софтуера за офис продуктивност от официалния сайт на Microsoft.

Абонаментът за Office 365 за Mac, който дава достъп до програмите в пакета, се заплаща директно от приложенията. Всички те са преработени в съответствие с интерфейса на епълската операционна система.

В частност, това се отнася до режима Dark Mode в Mojave, както и за функцията Continuity Camera, която позволява сканиране на документи с помощта на iPhone, след което те се появяват в приложенията за Mac.

В допълнение, предвидени са поддръжка на сензорен панел Touch Bar за ноутбуци Macbook, както и други подобрения, така че потребителите да се възползват от пълните възможности на епълската платформа.

Коментари по темата: „Microsoft пусна Office 365 в онлайн магазина Mac App Store”

добавете коментар...

  1. .

    Интересно, MS са успели да извият ръцете на Apple за парите. Щом се плаща директно от приложенията, значи Apple не никакъв процент.

    Netflix също махнаха абонамента през AppStore, въпреки че имаха договорка за 15%.

    Мисля, че е време Apple да сменят модела, 30% си е доста стабилна хапка.

Коментар