Samsung сменя пластмасовите опаковки с екологични

При мобилните телефони, таблетите и аксесоарите Samsung ще замени пластмасата, използвана за изработка на поддържащите тарелки, с такива от целулоза (снимка: Samsung)

Samsung ще започне тази година да заменя пластмасовите опаковъчни материали на своите продукти с хартиени и други природосъобразни елементи, съобщиха от най-големия производител на смартфони в света.

Използваните до момента материали за опаковки на продукти и аксесоари на Samsung – от мобилни телефони и таблети до домакински уреди – ще бъдат заменени с материали, съобразени с околната среда като рециклирани биоразградими пластмаси и хартия.

За да обнови успешно опаковането на продуктите, Samsung е създал работна група, която отговаря за дейностите по проектиране и разработване, закупуване на материали, маркетинг координация и контрол на качеството.

При мобилните телефони, таблетите и аксесоарите Samsung ще замени пластмасата, използвана за изработка на поддържащите тарелки, с такива от целулоза, а материалите за опаковъчни торби – с екологични материали.

Компанията също ще промени дизайна на зарядното устройство, като замени гланцовата външна част с матово покритие и елиминира пластмасовите защитни филми, намалявайки използването на пластмаси.

Найлоновите торби, използвани за защита на повърхността на домакински уреди като телевизори, хладилници, климатици и перални машини, както и други кухненски уреди също ще бъдат заменени с торби, съдържащи рециклирани материали и биопластмаси, произведени от пластмасови отпадъци и биогорива като нишесте или захарна тръстика.

Що се отнася до хартията, до 2020 Samsung ще използва само влакнести материали, сертифицирани от световни организации за опазване на околната среда, като Съвета по стопанисване на горите, Програмата за одобряване на схемата за сертифициране на горите и Инициативата за устойчиво горско стопанство.

Целта на Samsung до 2030 г. е да използва 500 хиляди тона рециклирана пластмаса и да събере 7,5 милиона тона изхвърлени продукти (и двете са кумулативни от 2009 г.), уточниха от корейския производител.

Коментар