Създават Черноморска академия за сигурност

Президентът на ВСУ доц. д-р Красимир Недялков (в средата) и водещите специалисти Ариел Коен и Владимир Бронфенбренер инициираха създаване на Черноморска академия за сигурност (снимка: ВСУ)

Президентът на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“ и водещи световни експерти обсъдиха възможността за създаване на Черноморска академия за сигурност, съобщиха от образователната институция.

Ариел Коен и Владимир Бронфенбренер посетиха ВСУ по покана на Президента на университета доц. д-р Красимир Недялков. Очаква се академията да стартира през март с участието на специалисти от България, ЕС и Израел.

Ариел Коен е в топ 10 в сферата на киберсигурността и интелигентните системи за сигурност, а Владимир Бронфенбренер е изтъкнат експерт на Балканите и съветник на министерства и правителствени структури в областта на правосъдието, икономиката и международните отношения.

Планираната академия ще функционира в две основни направления: киберсигурност и интелигентни системи за защита на населението в съответствие с най-високите световни стандарти, съобщиха от ВСУ. В обсъждане с ректорското ръководство и работните екипи тези направления бяха откроени като приоритети в стратегията на университета.

Коментари по темата: „Създават Черноморска академия за сигурност”

добавете коментар...

  1. ливси

    Племе без чест с робска душа роден, може и да оцелее но си остава роб за винаги.

Коментар