Intel влага $11 млрд. в израелски завод за чипове

Intel обяви поредната си мащабна инвестиция в Израел (снимка: Intel)

Корпорацията Intel ще вложи 40 милиарда шекела, тоест около 11 милиарда долара, в нова фабрика за производство на чипове в Израел, съобщи министърът на финансите на страната. Това е поредна многомилиардна инвестиция на американския полупроводников гигант в Израел.

Глобалното управление на Intel ни информира за решението си да инвестира още 40 милиарда шекела в Израел – безпрецедентно решение, което се очаква да донесе хиляди работни места на юг“, заяви министърът на финансите Моше Калон, цитиран от Ройтерс.

Новината следва решението на Intel през май миналата година да инвестира около 18 милиарда шекела (5 милиарда долара) за модернизиране на съществуващата си фабрика в южния израелски град Кирят Гат в периода между 2018 и 2020 г.

Компанията вече подготвя физическата инфраструктура за новия завод. Заедно с това производителят ще внесе и бизнес-план за постоянни инвестиции в производствения си комплекс в Кирят Гат. Засега няма подробности относно проекта и кога се очаква заводът да заработи.

Коментари по темата: „Intel влага $11 млрд. в израелски завод за чипове”

добавете коментар...

  1. ~

    тия израилци си имат големи претенции да станат господар на света, но само вяра, малко алкъл и интриги с далавери не стига. и другите народи вече знаят значимоста на науката и технологиите и имат средства които уж богоизбраните няма как да ги снабдят. а като се вземе предвид обстановката в близкия изток такиви заводи ще станат стратегически мишени който и чичо сам с целия си военен мощ няма как ди ги предпази…

Коментар