SAP надвиши всички бизнес прогнози

„С присъединяването на Qualtrics сме на път да променим из основи индустрията за създаване на бизнес софтуер”, заяви Бил МакДърмът, главен изпълнителен директор на SAP (снимка: SAP)

Доставчикът на корпоративен софтуер SAP постига или надвишава всички прогнози за 2018 година, дори след множеството завишения на очакваните резултати, става ясно от финансовия отчет на компанията, публикуван тази седмица.

Общите приходи на SAP възлизат на 24,71 млрд. евро (по новия счетоводен стандарт МСФО). Годишната оперативна печалба на компанията е 5,71 млрд. евро (МСФО), сочи финансовият отчет на компанията.

Приходите от облачни абонаменти и поддръжка възлизат на 4,99 млрд. евро (МСФО). Приходите от софтуер са намалели с 5% на годишна база до 4,65 млрд. евро (МСФО). Новите поръчки за лицензи за облачни услуги и софтуер надвишават 10 млрд. евро за годината, а приходите от облачни услуги и софтуер са на стойност 20,62 млрд. евро (МСФО).

„С присъединяването на Qualtrics сме на път да променим из основи индустрията за създаване на бизнес софтуер с решенията за управление на потребителското изживяване, които създаваме”, коментира резултатите Бил МакДърмът, главен изпълнителен директор на SAP.

Новите поръчки на SAP са нараснали с 18% през четвъртото тримесечие, с което общата им стойност за годината надхвърли 10 млрд. евро, което се случва за пръв път в историята на компанията, отбеляза главният финансов директор Лука Мучич.

Бързоразвиващият се облачен бизнес на SAP заедно с устойчивия ръст на приходите от поддръжка продължават да увеличават дела на предвидимите приходи, подчертават от компанията.

През следващите пет години SAP очаква да увеличи приходите (извън МСФО) от облачни абонаменти и поддръжка повече от три пъти, спрямо 5,03 млрд. евро през 2018 г. Общите приходи на компанията се очаква да превишат 35 млрд. евро през 2023 г.

Коментар