Мнемоника привлече опитен мениджър по киберсигурност

В кариерата си Дончо Дончев е заемал ключови позиции в компании от производството, финансите и телекомуникациите (източник: Мнемоника)

Българската ИТ компания Мнемоника обяви назначението на Дончо Дончев като мениджър „Управление на услуги и информационна сигурност“. Той ще ръководи екипите, доставящи решения в сферата на киберсигурността.

С ключовото мениджърско назначение Мнемоника затвърждава позициите си в сферата на киберсигурността. Дончо Дончев притежава повече от 15 години опит в ИКТ сектора. Имал е ключова роля в производствени компании, финансовия сектор и телекомуникациите.

Дончев е завършил е Техническия университет в София, специалност „Комуникационна техника и технологии” с професионална квалификация „Инженер по телекомуникации“. Той притежава експертиза в сферите на информационната сигурност, мрежи и телекомуникации, процедури и регулаторна съвместимост.

От основаването на Мнемоника досега киберсигурността винаги е била ключова сфера от нашата дейност. Компанията е добре позиционирана и екипът редовно е сред водещите по ефективност в класацията ИКТ ТОП 100“, сподели Вихрен Славчев, съосновател и изпълнителен директор на Мнемоника.

Със стратегията и плана, които имаме, съм сигурен, че ще затвърдим позициите си на водещ доставчик на решения за информационна сигурност и регулаторна съвместимост”, допълни мениджърът.