Първият 7-нм GPU за гейминг вече е на пазара

Новият GPU на AMD включва 60 изчислителни единици и 3840 поточни процесора (източник: AMD)

AMD пусна на пазара днес първата в света графична карта за геймъри, изработена по 7-нанометров технологичен процес. Това е Radeon VII, която дава върховна производителност на геймърите за новите AAA, eСпорт и VR заглавия, както и при работа с тежките приложения за 3D рендеринг и видеоредактиране.

Изградена по усъвършенствана Vega архитетура от 2-ро поколение, видеокартата Radeon VII предлага 2 пъти по-висока скорост на обмен на данни с паметта, в сравнение с Radeon RX Vega 64.

Новият GPU позволява максимални настройки за екстремни кадрови скорости на най-високите резолюции, като така гарантира безпроблемен HDR гейминг на резолюции 1080p, ултраширока 1440p и 4K, както и висока производителност в приложенията за редактиране на снимки и изображения на 8K монитори.

Предназначена за геймъри, творци на съдържание и ентусиасти, графичната карта Radeon VII включва:

60 изчислителни единици, 3840 поточни процесора и тактови честоти до 1750 MHz за високопроизводителен гейминг и хипер-реалистични изображения.

16 GB HMB2 с 1 TB/s скорост на обмен на данни с паметта и 4096-битова шина с паметта позволява работа с ултра-висока текстура, близки до живота действащи лица и хипер-реалистична сценография.

Изключителна производителност с DirectX 12 и Vulkan, включително подобрения до 35% в Battlefield V и 42% в Strange Brigade в сравнение с Radeon Vega 64.

Производителност за 3D рендеринг, видео-редактиране и изчислителни натоварвания, включително до 27% по-висока производителност в Blender, до 27% по-висока производителност в DaVinci Resolve 15 и до 62% по-висока производителност в бенчмарка LuxMark, в сравнение с Radeon Vega 64.

Radeon FreeSync технологията поддържа над 550 монитора за плавни, без накъсвания игри за всеки бюджет. Radeon FreeSync 2 HDR предлага над 2 пъти по-добра яркост и цветови обем в сравнение със sRGB.

Radeon VII идва в промо-пакет с трите най-очаквани игри за 2019 г. (източник: AMD)

Картата Radeon VII сега е налична на AMD.com на крайна потребителска цена (в САЩ) от $699 щатски долара. С промо-пакета на AMD Raise the Game, геймърите, които закупят Radeon VII или РС с Radeon VII, ще получат безплатно PC версии на Resident Evil 2, Devil May Cry 5 и The Division 2 – трите най-очаквани игри за 2019 г.

Коментар