Партньори правят корпоративния бизнес на Microsoft

Партньорите на Microsoft предлагат облачни решения и услуги на клиентите срещу абонамент (източник: Microsoft)

Около 95% от приходите на Microsoft на корпоративния пазар идват от партньори, разкри висш мениджър на компанията по време на конференцията „State of the Channel“, за която съобщава Computer Business Review.

В момента Microsoft привлича по 7500 нови партньори на месец, докато през юни 2018 г. този показател е бил 7000, а две години по-рано – 4000-4500, допълва Габриела Шустер, ръководител на партньорския бизнес на компанията.

По нейните думи, партньорската програма Cloud Solution Provider е най-бързо растящият модел за лицензиране на Microsoft. Приходите на компанията от тази дейност са се увеличили с 31% за последните 12 месеца.

Участниците в Cloud Solution Provider предлагат облачни решения на клиентите и услуги на база Microsoft продукти. Програмата обхваща Microsoft Office 365, Azure, Skype for Business, SharePoint Online, Exchange Online и други решения.

Освен дистрибуция на облачни решения, партньорите предлагат допълнителни услуги, вкл. автоматизация на фактурирането, управление на абонаменти и техническа поддръжка.

Клиентите с облачни проекти могат да разчитат на комплексна предпродажбена поддръжка от страна на участниците в програмата – например, продуктови и технически консултации, финансова и маркетингова помощ.

Cloud Solution Provider предполага ежемесечен абонамент, който може да се променя в зависимост от използването на продуктите. За разлика от този модел, договорите Microsoft Enterprise Agreement включват локални внедрявания на софтуер в продължение на три години.

Коментар