Мъск: Продавате дома си на Земята и се преселвате на Марс

Илон Мъск обнадежди космическите авантюристи с обещание за евтин полет до Марс (източник: Elon Musk / Twitter)

Докато един проект за колонизиране на Марс очаквано се провали, друга инициатива за заселване на Червената планета, движена от основателя на SpaceX Илон Мъск, се радва на по-голямо доверие.

В блог публикация Мъск даде надежди на авантюристите, че цената за участие в пилотируемата мисия до Марс ще бъдe по джоба им. Според него, билетът до Червената планета (с безплатно връщане) може да струва по-малко от 500 000 долара (в зависимост от броя на участниците).

Нещо повече, Мъск говори и за цена дори под 100 000 долара. „Достатъчно ниска, така че повечето хора в развитите икономики да могат да продадат дома си на Земята и да се преместят на Марс, ако искат“, казва Мъск в Twitter.

Големият въпрос обаче е кога ще стане възможна колонизацията на Марс. Въпреки оптимизма на мечтатели като Илон Мъск, много учени са скептични относно перспективата човек да кацне на Червената планета в обозримо бъдеще.

На този етап марсианска мисия изглежда изключително рисковано занимание, предвид убийствената радиация, която застрашава живота на астронавтите, суровите условия на Марс и, разбира се, технологични пречки, които космическата индустрия трябва да преодолее.

Коментари по темата: „Мъск: Продавате дома си на Земята и се преселвате на Марс”

добавете коментар...

  1. Мъск е гений за времето си, който идиотито не могат да оценят

    Мъск е гений за времето си, който идиотито не могат да оценят

  2. ИМЕ *

    Човека продава мечти и щом има кой да плаща за мечти не виждам защо Мъск да не им прибере парите.

  3. Алекс

    Освен на Марс и до Марс ще ви се напълни д-то с радиация.

  4. Иван

    Ааа, домати и краставици, … и ракийка?

  5. .

    Някой трябва на тоя да му спре тежките наркотици, просто не се спря да говори глупости.

    Добре, че има инженери с акъл в компаниите, които ръководи, че иначе щеше да е страшно. Но, дори те не могат да наваксат на тъпоумията му.

  6. ко ши ям

    ше идем картофи бе, не си ли гледай холивуд как ги праеха работите… ней мно лесно и няма толкоз мн екстри тос марс ама ста, се пак за 100 000 илди долара толкос

  7. Аман

    па че му продъдете къщята тука, и ко му дреме нему, че на Марш ше ви пражи радиация ве.

Коментар